Marathonseizoen sluit af op De Coolste Baan van Nederland

De marathonschaatsers sluiten het seizoen 2013/2014 af met de KPN Marathon Cup Finale op De Coolste Baan van Nederland, de ijsbaan die in de maand februari wordt neergelegd in het Olympisch Stadion te Amsterdam.
coolste-baan-van-nederland

Finales in 2 dagen

De finales van de KPN Marathon Cup worden verspreid over twee dagen. Op maandagavond 24 februari, als onderdeel van de Nostalgische Avond, rijden de mannen van de Eerste Divisie. Zij starten om 21.30 uur voor een wedstrijd over 100 ronden.

Op donderdag 27 februari, is het de beurt aan de rijders uit de beide Top Divisies. Om 19.00 uur is de start van de Dames Top Divisie. Zij rijden een finale over 70 ronden. Vervolgens is het om 20.30 uur de beurt aan de Heren Top Divisie. De mannen rijden een wedstrijd over 125 ronden.

In de Eerste Divisie is Thom van Beek de voornaamste kandidaat voor de eindzege in de marathon Cup, zoals Bob de Vries dat is in de Top Divisie. Bij de dames is de strijd bijzonder spannend. Daar kunnen zowel Mariska Huisman als Janneke Ensing nog beslag leggen op deze prestigieuze prijs.

 

 

De organisatie van De Coolste Baan van Nederland is verheugd ook de marathonsport te mogen verwelkomen. “Wij leggen een ijsbaan neer voor iedereen, en vanuit die invalshoek zijn we blij dat, naast het lange baan schaatsen, ook de top van het marathonschaatsen op De Coolste Baan te zien zal zijn”, aldus Patrick Wouters van den Oudenweijer van House of Sports, samen met Rintje Ritsma initiator van dit bijzondere schaatsevenement.

Ook de KNSB is enthousiast over deze toevoeging aan het programma van De Coolste Baan van Nederland. “Met het verrijden van de KPN Marathon Cup Finale op deze unieke baan in het Olympisch Stadion te Amsterdam, krijgt het marathon peloton een echte grand finale” aldus Arie Koops, directeur Sport van de KNSB.

Comments are closed.