Deense camping heeft Europa’s beste huuraccommodatie

De ANWB heeft tijdens het jaarlijkse Camping Gala op 14 januari jl. vier campings in Europa uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2014. Hvidbjerg Strand Feriepark in Denemarken won de titel voor Beste Huuraccommodatie. De camping aan de Deense westkust biedt verschillende overnachtingsvormen, maar de nieuwe en exclusieve ‘Vissershuizen’ maakten bijzonder veel indruk op de ANWB-leden en -kampeerspecialisten.
camping-denemarken-hvidbjerg-fiskerhus-udefra

Kwaliteit en innovatie

Poul Fejer Christiansen, directeur van de Deense Campingraad:

Hvidbjerg Strand Feriepark heeft deze titel echt verdiend. Het is al jaren één van de beste en meest innovatieve campings in Denemarken.

Het zijn de ‘Vissershuizen’ waar de ANWB-leden erg van onder de indruk waren. Het betreft zeer luxe kampeerhutten van 35 m² met een veranda, gebouwd op palen en gedeeltelijk in het water gelegen. De 4-6 persoonswoningen zijn van alle gemakken voorzien en bij een verblijf in de lente, zomer en herfst is er ook gratis toegang tot het 1200 m² grote Wellness centrum. De camping heeft tevens Westernhutten in wildwest-stijl en Strandhutten, aan de Noordzee.

Hvidbjerg Strand Feriepark wordt gerund door twee generaties van de familie Slaikjær, ouders Mona en Thorkild en kinderen Lene en Steen. Hvidbjerg Strand is al jaren de grootste camping van Denemarken, gemeten in aantal overnachtingen.

 

 

Het terrein ligt in Blåvand, dichtbij Blåvandshuk, het meest westelijke puntje van Denemarken, aan de westkust van Jutland. Blåvand is een populair vakantieoord, gelegen tussen Nationaal Park De Waddenzee en de Ringkøbingfjord, op een kleine 750 kilometer van Utrecht.
camping-denemarken-hvidbjerg-fiskerhus-interieur

Kampeerland Denemarken: ruimte, midden in de natuur, dichtbij, kindvriendelijk en schoon

Denemarken telt bijna vijfhonderd geclassificeerde kampeerterreinen, veelal aan de kust van het eilandenrijk, maar ook in het binnenland, aan een meertje, in een bos of aan de voet van (krijt)kliffen.
Typisch Deens zijn de hoge kwaliteit van de voorzieningen, de ruimte, de gemoedelijke sfeer, de familiebadkamers en de zogenaamde hoppepuder, ofwel springkussens, die je op vrijwel elke camping in Denemarken aantreft. Veel terreinen hebben ook gezamenlijke faciliteiten zoals een keuken, een barbecueplaats en een activiteiten-/tv-ruimte.

Kampeerhutten zijn er in verschillende maten en van eenvoudig tot luxe, verdeeld in vijf categorieën, ideaal voor degene die iets meer comfort zoekt, maar toch graag op een camping verblijft.

Om gebruik te maken van één van de officiële campings in Denemarken dient men in het bezit te zijn van een geldige campingpas. Vrij kamperen is niet toegestaan. Voor mensen met een camper zijn er campings met speciale faciliteiten die je kunt herkennen aan het campersymbool. Tevens zijn er terreinen met de zogenaamde QuickStop Service, waarbij men tegen een gereduceerd tarief kan overnachten en gebruik kan maken van de aanwezige faciliteiten.

Comments are closed.