Zeldzame leeuwaapjes gestolen uit Apenheul

In de nacht van zondag op maandag 20 januari zijn uit Apenheul vijf zeldzame gouden leeuwaapjes gestolen. De politie Apeldoorn verricht op dit moment onderzoek en bekijkt camerabeelden van het park. Apenheul en de politie vragen iedereen die verdachte activiteiten rond om de J.C. Wilslaan in Apeldoorn heeft gezien, zich te melden bij de politie Apeldoorn via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

De gouden Leeuwaap

De gouden Leeuwaap

Hele familie verdwenen

Het ontvreemde groepje is een familie en bestaat uit vader, moeder en drie kinderen. De diefstal geeft veel stress bij de dieren. Bovendien hebben ze een specifiek dieet. Aanwijzingen die kunnen leiden tot opsporing van de dieren zijn dan ook zeer gewenst. Gouden leeuwaapjes komen in het wild voor in het regenwoud van Zuid-Amerika, waar ze met uitsterven worden bedreigd.

Comments are closed.