Cruiseschip redt bemanning zinkend zeilschip midden op oceaan

De bemanning van een zeilschip dat midden op de Atlantische oceaan zinkende was, kreeg deze week viersterren redding in de vorm van een passerend cruiseschip.
costa-cruises

Zeilschip in nood

De kapitein van de Costa Deliziosa ontving eergisteren van de Delgada Coast Guard in Portugal een verzoek om assistentie vanwege een zeilschip in nood. Op dat moment was de Costa Deliziosa bezig aan een 100-daagse reis om de wereld en op weg naar het Caribische Antigua. Het schip week direct af van de route om naar het 270 km zuidwaarts gelegen zeilschip te gaan.

 

 

Het zeilschip maakte water na een aanvaring met een onbekend voorwerp. De achtkoppige bemanning was bezig met hozen toen de Costa Deliziosa arriveerde. Hoewel de weersomstandigheden en de drie meter hoge golven de reddingsactie bemoeilijkten, liep het goed af en konden de acht bemanningsleden, 6 Spanjaarden, een Argentijn en een Belg, veilig en wel aan boord van het cruiseschip gaan.

Comments are closed.