Zeeland wandelt en fietst in Mechelen

Zaterdag 18 en zondag 19 januari is Zeeland vertegenwoordigd op de Wandel- en Fietsbeurs in Mechelen. Tijdens deze 3e editie van de beurs promoot Zeeland zich als dé wandel- en fietsbestemming van Nederland.
Social Media verkeersbord Zeeland

Wandelen en fietsen

De Fiets- en wandelbeurs in Mechelen (België) is de plaats waar de actieve vakantie onder de aandacht gebracht wordt aan de bezoeker. Jaarlijks trekt deze beurs zo’n 14.000 bezoekers. Zeeland promoot de verschillende mogelijkheden op het gebied van wandelen en fietsen en alles wat daarbij komt kijken.

 

 

Wandelen in Zeeland

Zeeland kent naast een uitgebreid netwerk aan fietspaden ook een uitgebreid netwerk aan wandelpaden en wandelroutes. Met haar grote diversiteit aan natuur en cultuur is Zeeland een paradijs voor wandelaars. Vrijuit wandelen in een van de vele natuurgebieden, slenteren langs het strand, of een ontdekkingstocht met GPS. Verschillende wandelnetwerken zijn de afgelopen jaren gerealiseerd in Zeeland, met daarbij de nodige wandelkaarten en themaroutes. Dit wil Zeeland onder de aandacht brengen bij de Vlaamse gast.

Zeeland verkennen op de fiets

Naast de wandelnetwerken kan er in Zeeland ook gebruik gemaakt worden van het fietsknooppuntensysteem. Op deze manier kan men kilometers fietsen langs prachtige landschappen, kleine dorpjes, uitgestrekte weilanden en langs de kust. Verschillende fietskaarten en themaroutes zullen onder de aandacht gebracht worden en ter verkoop aanwezig zijn.

Nekkerhal in Mechelen

Op de Fiets en Wandelbeurs staan dit jaar 235 exposanten (toeristische diensten, reisorganisaties, outdoor-specialisten en fietsfabrikanten) klaar om informatie te geven. Er worden verschillende lezingen gehouden en men kan deelnemen aan workshops. Daarnaast biedt de beurs de mogelijkheid om materiaal uit te testen in een mega-fietsparcours.

Comments are closed.