Campingvakanties populairder dan ooit

Bij het van start gaan van de Vakantiebeurs stelt marktleider Vacansoleil vast dat campingvakanties populairder zijn dan ooit. Door de hele markt worden vakanties opnieuw later geboekt dan in voorgaande jaren. Ook algemene autovakanties -waaronder ook appartementen, huizen en hotels- lopen fors achter. Het specifieke segment van (luxe) campingvakanties doet het daarentegen erg goed.

vacansoleil-kamperen-populair

Tot eind december liepen we met de boekingen 5 à 6 procent vóór op afgelopen jaar, terwijl de omzet -door iets lagere gemiddelde reissommen- vergelijkbaar was. Vanaf de jaarwisseling is de vraag naar onze campingvakanties echt losgebarsten: we noteren in januari 19% meer boekingen en 23% meer omzet. De gemiddelde reissom ligt nu aanzienlijk hoger dan vorig jaar, vooral doordat gasten langer op vakantie gaan en de mooiste accommodaties boeken.

zegt Bart van der Linden, Algemeen Directeur.

Hij licht de grote belangstelling voor campingvakanties verder toe: “We hebben éénderde van alle boekingen voor dit jaar al binnen. Campinglife (op zaterdagavond op RTL4 Nederland) scoort de hoogste kijkcijfers van de afgelopen tien jaar. We hebben zelfs -terwijl het aandeel online boekingen nog steeds stijgt- extra mensen aan de telefoon bij moeten schakelen. In alle acht andere landen in Europa waar we onze luxe campingvakanties verkopen, zien we bijna zonder uitzondering hetzelfde beeld; consumenten boeken meer, langer en mooier.”

 

 

Van der Linden schrijft de grote vraag naar campingvakanties vooral toe aan twee zaken: “Het product zelf: luxe campings hebben zich de afgelopen jaren in extreem hoog tempo verder geprofessionaliseerd en bieden een zeer hoogwaardig en gevarieerd belevingsproduct aan waarin buiten leven centraal staat. Daarnaast heeft onze markt zich ook qua volume aan de aanbodzijde zeer snel ontwikkeld, waardoor wij méér en scherper in hebben kunnen kopen; dat vertaalt zich direct gunstig door naar de consument.”

Comments are closed.