Krakau beste Europese stedentrip 2014

Krakau is de beste Europese stedentrip van 2014. De Poolse stad krijgt de hoogste consumentenbeoordeling op beoordelingssite Zoover en wint daarmee de Zoover Award voor beste Europese stedentrip 2014. Met een gemiddelde score van een 8,6 verslaat Krakau het Spaanse Sevilla en het Italiaanse Venetië.Maastricht staat op de 8e plaats.

Dr Piotr Perczynski van Polen neemt Zoover Award in ontvangst

Dr Piotr Perczynski van Polen neemt Zoover Award in ontvangst

Ambassadeur van Polen dr Piotr Perczyński van Polen

Vandaag ontving plaatsvervangend Ambassadeur, dr Piotr Perczyński van Polen, de Zoover Award op de Vakantiebeurs uit handen van CEO van Zoover, Stephan Bosman. Zoover onderzocht ruim 30.000 beoordelingen van populaire steden in Europa op uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer en de kwaliteit van de hotels. Het meest in het oog springen de 4 en 5 sterren hotels in Krakau. Deze geven de hoogste score van alle Europese stedentrips met een 8,7 gemiddeld. Ook op cultureel gebied heeft de stad een bijzonder hoge score met een 9,0.

Volgens de plaatsvervangend Ambassadeur, dr Piotr Perczyński van Polen, is deze award een verdiende eer voor de stad:

Het is geweldig nieuws voor Krakau en ons allemaal. De uitslag is niet heel verrassend voor iemand die ooit in deze prachtige stad is geweest. We zijn vereerd dat bezoekers van Krakow ons deze hoge cijfers hebben toegekend op Zoover in deze verkiezing tussen allemaal geweldige Europese steden

Betaalbaar en vriendelijke mensen

Bezoekers geven veelal aan verrast te zijn door de prachtige stad aan de rivier de Wisla. De vriendelijkheid van de mensen en de betaalbaarheid is naast een culturele ervaring een van de unieke eigenschappen, aldus bezoekers op de 25 Europese Zoover sites.

Een van de bezoekers aan Krakau schrijft op Zoover:

Wie een stad in Europa wil bezoeken en alles dacht te hebben gezien, moet absoluut naar Krakau.” Ook buiten het stadcentrum is van alles te beleven: “Kijk ook eens buiten het centrum: in de joodse wijk Kazimierz, de Sovjet wijk Nowa Huta of bezoek het uitzichtpunt op de Kosciuszkoheuvel

Sevilla en Venetië maken top 3 compleet

Sevilla en Venetië staan tweede en derde. Beide steden krijgen gemiddeld een 8,6 als waardering van de bezoekers. Sevilla en Venetië scoren hoog op cultureel gebied. De sfeer in Sevilla is volgens bezoekers van Zoover het best. Qua hoog segment accommodaties doet Venetië het goed. De gemiddelde waardering voor 4 en 5 sterren hotels in de stad is een 8,3.

 

 

Comments are closed.