Oman steeds populairder onder Nederlandse toerist

Het Sultanaat Oman heeft 2013 afgesloten met positieve cijfers. Het totaal aantal toeristen dat Oman in 2013 heeft bezocht, bedraagt ruim 2,08 miljoen. Een stabiel resultaat ten opzichte van 2012, toen ruim 2,06 miljoen internationale toeristen Oman bezochten. Vooral onder de Nederlanders blijft de populariteit van Oman als Vakantiebestemming groeien. In 2013 is het aantal Nederlandse bezoekers aan Oman gestegen naar ruim 16.000 personen; een groei van bijna 9% ten opzichte van 2012.

Oman doet het goed

Ondanks de moeilijke tijden in de Nederlandse reisbranche doet Oman het goed op de Nederlandse markt. De afgelopen jaren laat het aantal bezoekers vanuit Nederland aan Oman een constante groei zien. In 2011 groeide de Nederlandse aankomsten met 8% ten opzichte van 2010, in 2012 was er zelfs sprake van een groei van bijna 23% ten opzichte van 2011. Het ministerie van Toerisme van Oman is er trots op dat 2013 wederom een groei van het aantal Nederlandse bezoekers laat zien en ook voor 2014 verwacht zij positieve cijfers in het aantal aankomsten vanuit Nederland. De bekendheid van Oman onder Nederlandse toeristen groeit, het aanbod van Nederlandse reisorganisatie breidt langzaam uit en vanuit Nederland vliegen er steeds meer luchtvaartmaatschappijen naar Oman, waardoor Oman voor de Nederlandse consument makkelijker bereikbaar is.

 

 

Nieuwe terminal op luchthaven Muscat

De afgelopen jaren heeft Oman veel gedaan op het gebied van ontwikkeling van toerisme en dat blijft het sultanaat ook komende jaren doen. In 2014 staat de opening van een nieuwe terminal op de internationale luchthaven in Muscat op de planning, waarmee de luchthaven 12 miljoen passagiers per jaar kan ontvangen. Er wordt gewerkt aan de bouw van nieuwe accommodaties en attracties en in 2016 wordt een nieuw congrescentrum geopend, waarmee Oman zich ook meer op de MICE bezoekers richt.

Oman bereidt zich daarmee voor op een verdere groei van het aantal internationale toeristen en hoopt in de toekomst nog vele Nederlanders te mogen verwelkomen.

Comments are closed.