Skiën tot ver in het voorjaar in de Stubaivallei

In de Stubaivallei is de perfecte combinatie van skiën en zonneschijn tot ver in het voorjaar mogelijk. Enerzijds is er de Stubai gletsjer en anderzijds de hoogte van de drie andere skigebieden Schlick 2000, Serles in Mieders en Elfer in Neustift. Naast het sportieve aanbod zorgt een breed scala aan evenementen voor uitgebreid vakantieplezier.

Stubaivallei Oostenrijk

Stubaivallei Oostenrijk

Sneeuwzeker op de gletsjer

De Stubai gletsjer staat bekend om haar sneeuwzekerheid waardoor er van oktober tot juni geskied kan worden in het gebied in Oostenrijk. Wintersporters verruilen hun sneeuwbril voor een zonnebril en genieten van misschien wel de mooiste tijd van het seizoen. Maar niet alleen op de piste gebeurt het, van 12 april tot 18 mei kunnen Freestyle fans terecht in de Moreboards Stubai Zoo, om in de zachtere sneeuw hun trucs en stunts uit te proberen.

 

 

Rust, ontspanning en feest!

De hutten op het gezellige Schlick 2000 zijn een populaire ontmoetingsplaats voor wintersporters, om uit te rusten na een flinke afdaling of een route op het langlauf circuit. De ligstoelen bieden een sensationeel uitzicht op de vallei terwijl je geniet van de rust op de Kreuzjoch en het panorama restaurant. Maar er is meer dan rust en ontspanning op de Schlick 2000. Zo zijn er regelmatig shows in de avonden en vindt er op 16 maart een openlucht concert plaats. Het Red-Stone DJ team treedt op 29 maart op en het traditionele eindfeest vindt plaats op 19 april. Daarnaast organiseert de Stubai skischool elke donderdag spectaculaire rodel feesten.

Stubai Cup

De Elfer, de huisberg van Neustift is de thuishaven van vele paragliders. Bij mooi weer zweven meer dan honderd kleurrijke zweefvliegtuigen in de lucht over Stubai. Het hoogtepunt van deze scene vindt plaats tussen 7 en 9 maart op de Elfer en de Kreuzjoch in de Schlick 2000. De 23e Stubai Cup biedt dan een gevarieerd programma met verschillende lucht shows, een openluchttentoonstelling, een ‘Fun Cup’ competitie en een feest. Degene die het liever wat dichter bij de grond zoeken bezoeken de lager gelegen natuurgebieden met vele winter wandelpaden aan de voet van de Serles in Mieders. Met de Serles gondel is het bergstation Koppeneck goed te bereiken. De brede, zonnige pistes hier bieden veel ruimte voor carving.

Comments are closed.