Argentinië presenteert toeristische attracties op Vakantiebeurs

Het Ministerie van Toerisme van Argentinië en het Nationaal Instituut voor de Promotie van Toerisme (INPROTUR) presenteren dit jaar hun Internationale Toerisme Marketingplan: 2012-2015 ConectAR. Van 14 tot en met 19 januari zijn zij aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht: hal 3, stand D080.
waterval-argentinie

Toerisme belangrijk voor economie

Het Ministerie van Toerisme van Argentinië en Enrique Meyer, de president van INPROTUR, zijn van mening dat de deelname aan de Vakantiebeurs van vitaal belang is voor de promotie van Argentinië als toeristische bestemming in de Europese markt. Toerisme speelt een belangrijke rol in de Argentijnse economie en is daarmee ook belangrijk voor de werkgelegenheid. Het land biedt unieke ervaringen en is het hele jaar door te bereizen. Van wereldstad Buenos Aires, tot de indrukwekkende Iguazu watervallen, de gletsjers in Patagonië en het fantastische gebergte in Mendoza.

 

 

Voor Vakantiebeurs bezoekers

Op de stand van Argentinië krijgen bezoekers informatie over alle toeristische mogelijkheden die het land te bieden heeft, afgestemd op persoonlijke interesses en wensen. Ook zijn er lokale reisagenten aanwezig en kunnen gasten onder leiding van een Sommelier deelnemen aan een wijnproeverij. Hij presenteert de eigenschappen en de karakteristieken van de Argentijnse keuken en de wijnen die daarbij passen.

Kwaliteit, diversiteit, evenwicht en respect

Het Argentijnse marketingplan biedt 210 unieke ervaringen, gebaseerd op de wensen, behoeften en verwachtingen van toeristen. Het doel is om Argentinië op de kaart te zetten als beste Latijns-Amerikaanse reisbestemming op gebied van kwaliteit en diversiteit van toeristische attracties, met als basis een evenwichtige territoriale ontwikkeling, respect voor het milieu en voor de identiteit van de Argentijnse bevolking.

Nieuwe website

Onderdeel van het ConectAR marketingplan is onder andere een nieuwe website: www.argentina.travel. De site staat bomvol informatie voor de reiziger over de 210 toeristische pakketten en unieke ervaringen, verspreid over het hele land. Voor ieder wat wills: avontuur, eco, platteland, jeugd, cultureel, religieus, sport, wijn en nog veel meer.

Argentina Tourism Awards

Conecta 3000 is een speciale database van reisvertegenwoordigers, opgebouwd op basis van 32 workshops die door het hele land zijn georganiseerd door INPROTUR. Om de actieve reisprofessionals te belonen, zijn de ‘Argentina Tourism Awards’ in het leven geroepen. Doel van dit evenement is om de beste reisaanbieders te erkennen, stimuleren en in het zonnetje te zetten.

Argentina Tourism eAcademy

INPROTUR heeft ook concrete plannen om een online leerplatform om te zetten genaamd ‘Argentina Tourism eAcademy’. Doel is om internationale tour operators en reisorganisaties te informeren over de mogelijkheden van het land en op te leiden in het verkopen van Argentinië als vakantiebestemming. Tevens is het communicatiekanaal ‘Trade & MICE Contact Center’ opgezet met als doel internationale bemiddeling te genereren tussen aanbiedende en vragende partijen

Comments are closed.