Vakantiesalon Vlaanderen : kinderen welkom

Wie op zoek is naar een fijne vakantie voor het hele gezin, moet van 23 tot 27 januari een bezoek brengen aan het Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen. Tijdens het weekend worden de allerkleinsten zelfs helemaal verwend in het Vacansoleil Kinderdorp terwijl de mama’s en de papa’s in alle rust de beurs bezoeken. Er zijn immers tal van exposanten met bijzondere gezinsformules.
ILLU_vakantiesalon DEF_2011_Vect Q

Kinderdorp

Bezoekers van het Vakantiesalon Vlaanderen kunnen met een gerust hart hun kinderen toevertrouwen aan de animatoren van Camping Kids in Hal 2. Tijdens het weekend wordt er de hele dag professionele animatie verzorgd door de animatoren van Vacansoleil: kleuren, schminken, spelletjes en nog veel meer. Vacansoleil biedt luxe campingvakanties voor het hele gezin aan op meer dan 430 campings in heel Europa. Op veel van die campings wordt ook de Nederlandstalige animatieformule “CampingKids” aangeboden. Daarvoor worden professionele animators geselecteerd en opgeleid. Samen met de vrolijke indiaan Tipy, zijn vriendinnetje Flora en de knuffelbij Zipp beleven de kinderen de spannendste avonturen. Ze knutselen, spelen, dansen of sporten met Tipy en Flora of speuren naar een verborgen schat. Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen krijg je alvast een voorsmaakje van die animatie en kunnen de volwassenen in alle rust de talrijke stands bezoeken met heel wat vakantieformules voor het hele gezin.

 

 

Bijzondere pretparken

Europa’s grootste attractiepark “Europapark” is ook dit jaar aanwezig op het Vakantiesalon in Antwerpen. Om alle attracties te bezoeken van dit park in Zuid-Duitsland moet je een paar dagen uittrekken. Het park biedt daarvoor een oplossing: je logeert er in verschillende themahotels waardoor je het park niet hoeft te verlaten. Een verblijf in dit park laat zich goed combineren met een trip naar het Zwarte Woud.

Tijdens een vakantie aan de lange zandstranden van Noord-Frankrijk moet je absoluut tijd maken voor een bezoek aan Nausicaa. Door de glazen wanden van de reuzengrote aquariums kom je oog in oog met gevaarlijke haaien of vriendelijke zeepaardjes. Logeer in het vakantiedomein van Le Manoir Fleuri langs de Franse Opaalkust.

Vakantiedomein of B&B

Een vakantiedomein is ideaal voor families. Le Manoir Fleuri in Noord-Frankrijk is lang niet het enige complex met self-catering accommodaties. Wie liever naar Zuid-Frankrijk gaat, kiest voor een vakantie in het nieuwe Domaine des Fleurs. Domaine Long Pré biedt verblijven in bungalows in het hartje van de Ardennen. Landal Greenresorts biedt op heel wat Europese bestemmingen comfortabele self-cateringvakanties. Voor vakanties in bungalowparken aan de Belgische kust moet je naar de stand van Holiday Suites. Huur je liever een ruime villa aan de Costa Blanca, ga dan naar de stand van Villas Casas.

Ben je eerder op zoek naar kleinschalige vakantieadressen? dan kun je ook terecht in bed & breakfasts die ook kinderen met open armen verwelkomen en over aangepaste faciliteiten en kamers beschikken: La Vita Nuova of Casa Grimaldi in Le Marche (Italië), Villa Belvedere net over de grens in Picardië (Frankrijk) of Villa Aspalathos langs de Kroatische kust.

Kamperen

Ook kampeerders komen aan hun trekken tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen. In de hallen 2 en 3 reserveer je een vakantie op een camping in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Portugal of in Spanje. In hal 3 bezoeken kampeerders de stand van de Vlaamse Kampeertoeristen. Hier kun je de internationale kampeerkaart aanschaffen, je informeren over campings in binnen-en buitenland en begeleide kampeerreizen. Vakantie op een minicamping en op de boerderij in Nederland? Bezoek dan zeker de stand van Vekabo in hal 2.

Avontuur

Met het hele gezin de Semois afvaren en de grotten van Han bezoeken? Wandelen door de Ardense wouden of aan het strand liggen aan de meren van de Eau d’Heure, een dierenpark bezoeken of magische kastelen ontdekken: ga naar de grote stand van Wallonië in hal 1.

Afya is opgericht door de Gezinsbond en biedt gegarandeerd avontuur, sport en spel bij georganiseerde vakanties in binnen-en buitenland. Actief genieten met het hele gezin staat ook centraal in het vakantie-aanbod van Outline Travel in Tsjechië. Op hun stand maak je kans om een vakantie te winnen in het kleinschalige Hotel Gandalf in Bohemen.

Voor de ietwat oudere jongeren biedt het Vakantiesalon daarenboven een ruim aanbod aan taalvakanties in het buitenland. Ook heel wat verre reizen zijn geschikt voor het hele gezin. Zo biedt Africa Tours begeleide reizen voor families aan door Zuid-Afrika of Namibië.

Solidair

Op het Wereldhulpplein in hal 4 maak je kennis met tal van organisaties die zich inzetten voor kinderen in de derde wereld. Zo ondersteunt Food Travellers projecten voor weeskinderen in Zuid-India en Pure Volunteer bekommert zich om kinderen in Cambodja. Bij veel van die organisaties kun je terecht voor informatie over korte of lange werkvakanties. Zo een vakantie draagt niet alleen bij tot een betere wereld maar zorgt vooral voor een onvergetelijke levenservaring.

Alle informatie over het vakantiesalon op www.vakantiesalon-vlaanderen.be

Comments are closed.