Zeeolifant op cruise in Zuid-Afrika

Dit weekend had MSC Cruises een wel heel bijzondere passagier aan boord. Zeeolifant Selso voer 2 dagen mee met de Mediterrane cruiserederij om vervolgens te worden vrijgelaten voor de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika. De zeeolifant verbleef eerder een langdurige periode in uShaka Sea World, nadat hij ondervoed werd aangetroffen op een Zuid-Afrikaans strand.
olifant-msc-cruises

Ver van huis

Het jonge dier, dat oorspronkelijk uit een regio rond Antarctica komt, was duidelijk ver van huis. Om te herstellen en zijn gewicht maar liefst te verdrievoudigen werd het dier naar uShaka Sea World in Zuid-Afrika gebracht. Hier kreeg Selso de best mogelijke verzorging en werd hij bijgevoed tot 180 kilo. Na de jaarlijkse periode van rui was de inmiddels volgroeide zeeolifant van 200 kg klaar om terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving. Hiervoor riep uShaka Sea World de hulp van MSC Cruises in. Op 9 januari kwam Selso aan boord van de MSC Sinfonia met een speciale satelliet tag in zijn vacht om zijn gezondheid en locatie voor een jaar na zijn vrijlating te monitoren. Tijdens de cruise werd hij verzorgd door een dierenarts en twee oppassers. Na 2 dagen kwam de zeeolifant aan op de plek van bestemming; de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika.

 

 

MSC Cruises is trots dat ze heeft kunnen assisteren bij de vrijlating van Selso”, aldus Allan Foggit, Director of Sales & Marketing MSC Cruises Zuid-Afrika. “We werden benaderd en waren direct bereid om te helpen. Als cruiserederij beschouwt MSC zichzelf als ‘Guardians of the Seas’ en daarom behandelen wij de wereldoceanen met het grootste respect. Door ‘groen’ te handelen en de biodiversiteit te beschermen, zorgen we er met z’n allen voor dat onze zeeën blauw blijven. Oceanen en het leven in de oceanen zijn onlosmakelijk met mensen verbonden en het bijzondere verhaal van Selso is daarvan het bewijs

Comments are closed.