airberlin en Etihad Airways breiden samenwerking uit

airberlin en Etihad Airways presenteerden vandaag een Airbus A320 in een speciaal ontwikkeld design dat de nauwe samenwerking van beide luchtvaartmaatschappijen symboliseert en het startschot voor de nieuwe mediacampagne “Moving Forward” is.

airberlin

Bijzondere samenwerking

In het kader van het event verstrekten Wolfgang Prock-Schauer, Chief Executive Officer van airberlin en James Hogan, President en Chief Executive Officer van Etihad Airways en Vice-Chairman van de Board of Directors van Air Berlin PLC, in Berlijn informatie over hoe passagiers ook in het vervolg van deze bijzondere samenwerking en de voortgangen van de eerste twee jaar profiteren.

Wolfgang Prock-Schauer lichtte toe:

De omvangrijke samenwerking met Etihad Airways heeft airberlin veel voordelen opgeleverd, onder andere ons aandeel in de gezamenlijke codeshare-omzet van 200 miljoen euro die een integraal bestanddeel van ons turnaround-programma is.

Aantrekkelijker aanbod

Samenwerkingen zijn tegenwoordig binnen de luchtvaartbranche onontbeerlijk. Onze samenwerking biedt significante voordelen voor Etihad Airways, airberlin en onze passagiers. Wij bieden niet alleen een groter aanbod aan bestemmingen en service, wij benutten ook gemeenschappelijke synergetische effecten over het complete programma. Dit leidt tot een steeds aantrekkelijker aanbod met talrijke voordelen voor de klanten en een continu verbeterde productiviteit en lagere kosten. De positieve reactie die airberlin en Etihad Airways hieromtrent van hun passagiers ontvangen, moedigt ons aan om deze weg verder te volgen.“

Na de realisatie van het gemeenschappelijke netwerk en de codeshare-routes versterken beide luchtvaartmaatschappijen de gezamenlijke activiteiten op verkoopniveau. Daartoe behoren onder andere verdere gezamenlijke verkoopacties, steunend op de 17 gemeenschappelijke verkoopvestigingen wereldwijd en vertegenwoordigingen in meer dan 50 internationale markten.

De expertise van airberlin op het gebied van toerisme, een wezenlijke steunpilaar van airberlin, is een belangrijk element bij de marketing van het gezamenlijke luchtnet.

De uitbreiding van de samenwerking heeft als doel om het aantal passagiers dat binnen het netwerk van airberlin en Etihad Airways vliegt en dus gebruik maakt van de thans 228 bestemmingen in 84 landen, verder te verhogen.

etihad-airways-vliegtuig

James Hogan lichtte toe:

Sinds het begin van onze samenwerking twee jaar geleden, zijn de handelsvoorwaarden tussen Etihad Airways en airberlin beduidend nauwer geworden. Hierdoor is het aantal bestemmingen en vliegopties voor passagiers binnen onze netwerken gestegen en werd voor ons de basis gelegd om ongeveer 900.000 passagiers binnen de gezamenlijke netwerken te kunnen vervoeren.

Enorme vorderingen

In deze periode heeft de nieuwe bedrijfsstrategie van airberlin enorme vorderingen gemaakt en Etihad Airways staat ook voorts volkomen achter de luchtvaartmaatschappij en haar management. Wij zijn ervan overtuigd dat airberlin weer op de goede weg is naar een solide rentabiliteit en klaar om het volgende hoofdstuk van haar succesverhaal te schrijven.“

In januari 2014 gaat de gezamenlijke mediacampagne „Moving Forward“ van start. Deze loopt tot maart en zal het nieuwe partner-logo van beide luchtvaartmaatschappijen via reclame en marketing in heel Duitsland introduceren.

James Hogan voegde eraan toe: In haar 35-jarige bestaan heeft airberlin zich gevestigd als een van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen van Europa voor zakenreizigers en toeristen en vervoert jaarlijks meer dan 30 miljoen passagiers. Deze dynamische geschiedenis en het opmerkelijke potentieel van de airline waren voor Etihad Airways een goede reden om een aandeel te verwerven en een samenwerking aan te gaan. Langlopende engagementen zoals deze zijn een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van Etihad Airways. En dat zullen wij nu ook naar buiten toe bekend maken als airberlin met haar Airbus in ons gezamenlijke design in heel Europa onderweg zal zijn.

 

 

2e vlucht vanaf München

airberlin en Etihad Airways voeren wekelijks 42 vluchten uit tussen Duitse luchthavens en Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf februari 2014 is er dagelijks een tweede vlucht vanaf München. Hierdoor komt het totale aantal wekelijkse verbindingen op 49 te staan.

In 2013 vlogen meer dan 560.000 gezamenlijke codeshare-passagiers in het gemeenschappelijke netwerk, 74 procent meer dan in het jaar daarvoor. Tegenwoordig biedt Etihad Airways 66 airberlin-trajecten onder de EY-code aan, terwijl airberlin 33 door Etihad Airways geëxploiteerde trajecten onder de code AB in haar programma heeft.

Wolfgang Prock-Schauer kondigde nieuwe vliegroutes voor dit jaar aan:

Wij zullen het gezamenlijke luchtnet met Etihad Airways continu uitbreiden. Wij zullen voor onze airberlin-passagiers nieuwe codeshare-bestemmingen in India, Australië en Zuid-Korea kunnen aanbieden.

Comments are closed.