Wakker Worden Kinderlezing Science Center NEMO

Iedere dag proef en ruik je van alles. Gelukkig maar, anders zou je de smaak van chocola of de geur van bloemen moeten missen. Je merkt een klein beetje hoe dat is, als je verkouden bent. Het eten smaakt dan veel minder lekker. Maar hoe komt het eigenlijk dat je minder proeft, als je neus verstopt zit? Tijdens deze kinderlezing op zondag 19 januari laat dr. Jan van Maarseveen, chemicus aan de Universiteit van Amsterdam, de kinderen met verschillende ‘proefjes’ ontdekken hoe je stoffen ruikt, proeft of – zoals bij sambal – ervaart.

NEMO

Nieuw in 2014

De Wakker Worden Kinderlezingen worden vanaf 2014 twee keer per zondag in Amsterdam gegeven. Voor uitslapers is er nu een herhaling om 13.00 uur. Een kaartje voor de lezing kost € 5,- (met korting €2,50). Aanmelden is verplicht via e-nemo.nl.

 

 

100e lezing in februari

De volgende Wakker Worden Kinderlezing op 16 februari is een bijzondere. Rob van Hattum, Inhoudelijk directeur van NEMO en bekend van de Nationale Wetenschapsquiz, zal dan de honderdste kinderlezing geven. Ter ere van dit jubileum zijn er ook proefjes op de kade van NEMO, Amsterdam en kan iedereen de hele middag een proefjesparcours afleggen in de Theaterzaal.

Wakker Worden Kinderlezingen

Tijdens iedere Wakker Worden Kinderlezing staat een echte kindervraag centraal en gaan kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud samen met een wetenschapper op zoek naar het antwoord. Met proefjes, opdrachten en door veel vragen te stellen komen de kinderen dichterbij het antwoord. De interactieve opzet prikkelt hun nieuwsgierigheid en stimuleert hen om zelf mee te denken over het antwoord op de vraag. Elke lezing wordt ontwikkeld in samenwerking met de betreffende wetenschapper.

Comments are closed.