Neighborhood x Neighborhood campagne NYC

Ook in 2014 zet NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, haar Neighborhood x Neighborhood campagne voort. De kick-off van het nieuwe jaar begint met de spotlights op Park Slope. Deze familievriendelijke buurt in Brooklyn is een favoriete plek van New Yorkers en toeristen door de fijne restaurants, de vintage boetiekjes en winkeltjes en bovenal door de meer dan 600 hectare park. Vanaf dit jaar heeft NYC & Company een sponsorshipdeal met de bank Santander om gezamenlijk nog meer uit het Neighborhood x Neighborhood initiatief te kunnen halen.

nyc-campagne-neighborhood

Get away in de stad


Park Slope is vanuit elk punt in New York City gemakkelijk te bereiken met de metro. Vele New Yorkers en toeristen zien Park Slope als de ultieme plek om de alledaagse stadsdrukte even te ontvluchten. Van heerlijk relaxen in het gras tot een bezoek aan de dierentuin, paardrijden en schaatsen; het kan hier allemaal. In Washington Park kun je een oude replica van een 17e eeuwse Nederlandse boerderij bezichtigen, genaamd Old Stone House. Vandaag de dag dient de boerderij als museum om de geschiedenis van Brooklyn tijdens de koloniale periode en de Amerikaanse Revolutie te laten zien. Muziek- en kunstliefhebbers zijn op de juiste plek bij de Brooklyn Arts Exchange en het Brooklyn Conservatory of Music. In de buurt vind je ook een oude Community Bookstore en Premium Goods, waar limited-editions en retro schoenen en kleding worden verkocht.

 

 

Park Slope by night

Het gebied Park Slope staat bekend om de goede keuken. Je kunt er terecht voor traditionele Noord-Italiaanse gerechten, een goede bagel, de lekkerste cocktails en de beste biertjes. Ook kun je er op bezoek bij een smaakvolle ‘chocolate boutique’ en genieten van een sterke kop koffie of verse oesters. Na een avond met goed eten, een bezoek aan een optreden van een live band of een film avond, zijn er genoeg fijne hotels om de nacht door te brengen in Brooklyn. Hotel Le Bleu is een modern boetiek hotel met 48 kamers, maar ook het Holiday Inn biedt twee goede opties in de buurt.

Over Neighborhood x Neighborhood

New York bestaat uit vijf wijken: Brooklyn, The Bronx, Manhattan, Queens en Staten Island. NYC & Company lanceerde vorig jaar een nieuwe campagne genaamd Neighborhood x Neighborhood. De campagne is een initiatief ter vergroting van toerisme naar de vijf wijken van de stad met als grote doel het verwelkomen van 55 miljoen bezoekers in 2015. Neighborhood x Neighborhood focust op de bereikbaarheid en betaalbaarheid van New Yorkse wijken en legt de nadruk op buurten met een snelle hotelontwikkeling. Vorig jaar stonden verschillende boroughs door heel New York in de spotlight; van de South Bronx, Queens en Coney Island tot Harlem, Staten Island en Long City Island.

Comments are closed.