Spectaculaire groei “Zelf Samenstellen” reizen

Reisorganisatie NRV Holiday heeft het afgelopen jaar een groei van ruim 73% doorgemaakt met hun “Zelf Samenstellen” product, waarbij de consument met behulp van een innovatief boekingssysteem zelf online een droomreis kan samenstellen.. Er is een keuze mogelijk uit verschillende reismodules, zo heeft de consument de kosten volledig in de hand. Managing Director Stephanie Broeke herkent hierin de trend dat reizigers steeds meer zelf willen bepalen hoe hun vakantie eruit gaat zien qua route, accommodaties en vervoer, maar wel met de zekerheid van een betrouwbare reisorganisatie. NRV verwacht dat deze groei ook in 2014 zal doorzetten.

nrv-reizen-zelf-samenstellen

Ruim 40% kiest voor Zelf Samenstellen reis

Al bij de start van NRV Holiday in 2007 werd het “Zelf Samenstellen” product gelanceerd, waarbij de klant als het ware op de stoel van de reisorganisator gaat zitten en zelf bepaalt hoe de toekomstige vakantie eruit gaat zien. Er kan gekozen worden voor allerlei types accommodaties – van eenvoudige en comfortabele boutique hotels tot luxe vijfsterren resorts – en ook met de route, vluchten, excursies en het vervoer ter plaatse kan eindeloos worden gecombineerd. NRV biedt naast dit reisproduct eveneens georganiseerde groeps-en individuele reizen aan, maar het aantal reizigers dat een “Zelf Samenstellen” reis boekte bij NRV is gestegen van 23% in 2012 naar 40% van alle boekingen in 2013: een g roei van maar liefst 73,9%.

 

 

Reistrend: zelf aan het roer staan van je vakantie

Wij merken dat steeds meer van onze klanten kiezen voor ons “Zelf Samenstellen” Product. Onze groepsreizen en individuele reizen lopen nog steeds erg goed, maar wij zien echt een trend dat mensen graag zelf aan het roer willen staan van hun vakantie. Doordat wij zo’n uitgebreid reisaanbod hebben en er bijna wekelijks nieuwe accommodaties bijkomen in allerlei prijsklassen, kunnen we onze klanten steeds meer maatwerk bieden – wat hun budget ook is.

Aldus Stephanie Broeke, managing director van NRV. Broeke verwacht dat deze trend ook in 2014 zal doorzetten en dat ruim 50% van de boekingen bij NRV een “Zelf Samenstellen” reis zal zijn.

Innovatief boekingssysteem

NRV Holiday heeft in samenwerking met automatiseerder 1TIS – One Travel Industry Solutions – een innovatieve online boekingsmodule voor de consument ontwikkeld. Broeke vervolgt: “Wij durven wel te zeggen dat wij het meest gebruiksvriendelijke systeem hebben van de reisbranche – met een paar simpele klikken kun je vanuit je luie stoel je ideale vakantie samenstellen, waarbij je in één oogopslag ziet wat je uitgeeft. Doordat wij zo scherp inkopen, ben je als reiziger bovendien voordeliger uit dan wanneer je zelf alle stukjes ter plaatse reserveert. En als je ergens niet helemaal uitkomt, hebben wij een team van reisadviseurs dat dag en nacht klaarzit om je van advies te voorzien.”

Veiligheid en zekerheid

Reizigers die bij NRV Holiday een Zelf Samengestelde reis boeken, maken gebruik van de plaatselijke vertegenwoordiger waarop ten alle tijden kan worden teruggevallen. Een ander voordeel is dat NRV alle geboekte elementen garandeert en de reiziger op die manier gevrijwaard is van spookboekingen of erger.

NRV Holiday heeft een uitgebreid aanbod aan bestemmingen in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.

Comments are closed.