King Kong Hostel opent op Witte de Withstraat

Reizigers van over de hele wereld strijken er neer: de Witte de Withstraat in Rotterdam. Binnenkort kunnen ze er ook terecht voor een slaapbelevenis, want in februari opent King Kong Hostel de deuren. Bij dit boutique hostel komen comfort en budget samen: goede bedden in eigenzinnige slaapruimtes, een gezellige woonkamer met open keuken, een gym en superenthousiast personeel dat precies weet waar het gebeurt in de stad. Wie logeert bij King Kong ervaart Rotterdam zoals de locals dat doen.

rotterdam-king-kong-hostel-bed-1

Een beetje thuiskomen, dat is overnachten bij King Kong in Nederland. De lobby doet dan ook eerder denken aan een grote huiskamer dan aan de ontvangstruimte van een hostel. Op verschillende niveaus zijn plekjes gecreëerd om te relaxen, te lezen, te werken, te eten of te socializen. Er is een stijlvolle en goed geoutilleerde open keuken. Een enorme loungebank en een leestafel met computers en aansluitingen voor laptops. Intieme hoekjes. Een 24-uurs ‘shop’ waar je zaken als zeep, tandenborstels en blikjes cola kunt kopen en je terecht kunt voor een selectie bijzondere, lokale producten. Een filmkamer om voor de tv te hangen. Een groene daktuin om te barbecueën. Allemaal zaken waar je enorm veel behoefte aan kunt hebben als je op reis bent. King Kong wil dat gasten zich zo snel mogelijk thuis voelen.

 

 

Best beds

In een hangmat of op een vide (omgedoopt tot mini-lofts), met waanzinnig uitzicht over Rotterdam. In een semiprivé kamertje achter een gordijn. Of ‘gewoon’ in een stapelbed of op een super de luxe tweepersoonskamer. Slapen kan bij King Kong op allerlei manieren, passend bij elk budget. Op zolder bevindt zich een grote loft, een vijf meter hoge ruimte met allerlei hoekjes, verhogingen en muurtjes. Een heleboel openheid met toch de mogelijkheid om je even terug te trekken. Bijzonder: slapen op de mini-lofts, met aan twee kanten ramen die een wijds uitzicht bieden op de stad. Of in de slaapzaal met tweepersoons stapelbedden, waar bevriende stelletjes terecht kunnen. Alle slaapplekken van King Kong zijn voorzien van goede matrassen, een eigen bedlamp en een stopcontact om zaken op te laden. Daarnaast heeft iedere slaapplek een ruime locker waarin een backpack past. In totaal heeft King Kong 150 bedden.

rotterdam-king-kong-hostel-kamer

Locals met passie

Het personeel van King Kong is something else. Het zijn locals met een ongekende passie voor de stad, die zich niet opdringen maar wel altijd klaar staan voor de gasten. Bijvoorbeeld met tips die niet in de reisgids te vinden zijn, of het nu gaat om de beste plek om een kapsalon te eten, een hip pop-up restaurant of een feest waar je geweest moet zijn.

rotterdamking-kong-hostel-stoel

De looks van King Kong

Ooit waren tussen de historische muren van King Kong Hostel een casino, een tattooshop en een internationaal beroemd bordeel gehuisvest. Maar nu is het tijd om nieuwe geschiedenis te schrijven met dit unieke boutique hostel, vernoemd naar die stoere reuzengorilla die zich ontfermt over een meisje. Om King Kong te creëren zijn vier panden samengevoegd, om vervolgens van binnen volledig gerestaureerd te worden. Bij het project zijn verschillende lokale kunstenaars betrokken die gevraagd zijn om bijzondere kunstwerken voor King Kong te maken. King Kong is gevestigd op de bruisende Witte de Withstraat, waar uitgaan, shoppen en cultuur samenkomen.

Comments are closed.