Wellness tijdens wintersport: weldaad voor welzijn en warme spieren

Après-ski blijft nog altijd de meest geliefde bezigheid na een dag skiën of een ander wintersportactiviteit. Maar wintersportliefhebbers tonen ook een toenemende belangstelling tonen voor wellnessbehandelingen tijdens de wintersportvakantie blijkt uit feedback van wellness hotels die aangesloten zijn bij de keten Wellness-Hotels & Resorts.

wintersport-welness-hotel-resorts

Ontspanning na inspanning is een weldaad voor lichaam en geest; na het skiën, snowboarden of langlaufen de spieren laten masseren, een kruidenbad nemen of warm worden in het saunalandschap is daarnaast een goede remedie tegen spierpijn.

Aldus directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels & Resorts, een samenwerkings-verband van 50 wellness hotels in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. ‘Ook de bij ons aangesloten hotels in wintersportgebieden geven aan dat meer en meer gasten gebruik maken van wellness faciliteiten na de hele dag actief buiten te zijn geweest.’ Wellness-Hotels & Resorts heeft zo’n 10 hotels die in wintersportgebieden liggen waaronder het Zwarte Woud, de Alpen, Allgäu, Sauerland, Harz en Tirol. Zij bieden een scala aan massages en kruidenbaden afgestemd op de wintersporter. Voor info over de hotels en de winterarrangementen ga naar wellnesshotels-resorts.com.

Skigebied Pröller

Het skigebied van Sankt Englmar – Pröller ligt voor de deur van het Angerhof Sport- & Wellness hotel in het Beierse Woud. Met 50km aan wandelpaden, 70 km langlauf loipen, skihellingen , snowboarden, carving, tobogganing en een schaatsbaan kan de wintersporter er zijn hart ophalen. Ook in het Beierse Woud ligt de skipiste van Riedlberg – pal voor de deur van het Sport- und Ferienhotel Riedlberg, voor de kleintjes is er ook voldoende vertier met onder meer sleeën, rodelbanen en fakkeloptochten.

 

 

Zwarte Woud

Langlaufen in het met sneeuw bedekte Zwarte Woud, skiën in bijvoorbeeld de Skiarena Spießhorn of in Feldberg en indien gewenst 100% biovriendelijk, glutenvrij of vegetarisch willen eten? Het Bio & Wellnesshotel Alpenblick in Höchsenschwand in het Zwarte Woud tegen de grens van Oostenrijk combineert wintersport, warme sauna’s en gezonde voeding. Wellness & Natur Hotel Schliffkopf – gelegen op 1.025 meter hoogte – is een prima adres voor langlauf- en skiliefhebbers en sneeuwschoenwandelaars. Het skigebied Unterstmatt-Hochkopf heeft zelfs een zwarte afdaling.

Laat je niet in verwarring brengen door de naam van Wellness-Hotel Sommer in Allgäu: ook in de winter is het hier uitstekend vertoeven met voldoende opties om te skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, rodelen, paardensleetochten en andere winteractiviteiten en vervolgens een ‘GipfelGlück’ rug en voetmassage nemen voor de vermoeide spieren.
In dezelfde omgeving ligt het Hubertus Alpin Lodge & Spa met verschillende skiresorts waaronder Balderschwang, Grasgehren, Nebelhorn en Fellhorn. Ontspan na het skiën in de 2000m² sparuimte.

In een van de top skigebieden van Duitsland – Garmisch-Partenkirchen – ligt hotel Zugspitze. Na het skiën bijkomen in bijvoorbeeld een hooibed of bierbad, het kan hier.

In Oostenrijk ligt het Defereggental Hotel & Resort in Tirol bij het skiresort Brunnalm tussen 1400 en ruim 2500 meter. Ook cross-country skiers komen met 50km aan loipen aan hun trekken. Net aangesloten bij de keten is het Dolomitengolf Hotel & Spa op zo’n 40 km van Defereggental. Een van de grote plussen in de zomer is de 27-holes golfbaan naast het hotel die in de wintermaanden omgetoverd wordt tot een cross country terrein met 20km aan loipen.

Wellness Hotels & Resorts

Het samenwerkingsverband is al 13 jaar toonaangevend voor de wellness sector. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe waaronder Nederland. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.

Comments are closed.