Zuiderzeemuseum sluit jubileumjaar uitstekend af

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft in 2013 ruim 30.000 bezoekers meer getrokken dan in het jaar daarvoor. Hiermee sluit het museum het jubileumjaar op zeer gepaste wijze af. In totaal kwamen er 258.150 bezoekers naar het binnen- en buitenmuseum. In 2012 waren dit er nog 225.635.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zeer tevreden

Algemeen directeur Stephan Warnik is zeer tevreden met de cijfers:

Over het gehele jaar heeft het museum het beter gedaan dan in 2012. De belangrijkste trends zijn de groei van het aantal kinderen en het toenemend aantal museumkaarthouders. Naast deze kwantitatieve stijging zien we ook een kwalitatieve waardering van het museum met het winnen van de Zoover Award. Ik ben er enorm trots op dat we ons met een gemiddelde beoordeling van 8.6 het beste museum van Nederland mogen noemen

 

 

Stijgingen

In 2013 vierde het Zuiderzeemuseum het dertigjarig bestaan van het buitenmuseum. Met veel verschillende evenementen, activiteiten en tentoonstellingen was er voor alle bezoekers genoeg te doen. Het aantal bezoekers met een museumkaart steeg met meer dan 18.000 tot 72.375, terwijl het aantal leerlingen dat een educatief programma volgde, toenam tot 29.681 (27.690 in 2012). Het aantal kinderen van 0-12 jaar dat het museum bezocht, bedroeg in totaal 69.912.

Comments are closed.