Nieuw wintersporthotel in de Zwitserse Alpen

InterContinental Hotels Groups (IHG) heeft een nieuw wintersporthotel geopend in de Zwiterse Alpen: InterContinental Davos. Het modern vormgegeven hotel ligt op een perfecte locatie aan de voet van de Flüelapas en biedt een adembenemend uitzicht over het Davosmeer en de Bündner Alpen.

zwiterserland-wintersport-hotel-nieuw

Unieke architectuur

InterContinental Davos springt onmiddellijk in het oog om zijn unieke architectuur. Het ovalen gebouw wordt omhuld met 790 goudkleurige staalelementen en biedt daarom een indrukwekkende futuristische aanblik, ontworpen om op te gaan in het landschap van de Zwitserse Alpen en waarin accenten van de Alpen in Zwitserland terugkomen.

 

 

Modern en traditioneel

Deze integratie van modern met traditie en de omgeving wordt doorgetrokken in het interieur dat warm en modern oogt met tegelijkertijd een stevige knipoog naar het traditionele chalet-gevoel. InterContinental Davos telt 216 kamers en suites. De lokale omgeving komt ook terug in het ontwerp van de InterContinental Alpine-spa van het hotel. De spa heeft een binnen- en een buitenzwembad en heeft een decor dat is gebaseerd op de rotsen en kruiden van de omringende natuur.

Ook de smaakpapillen worden uitgebreid verwend. Zo hebben gasten de keuze uit vier restaurants. De Capricorn brasserie serveert typische gerechten uit de Zwitserse Alpen, terwijl Matsu een meer experimentele keuken aanbiedt. Of wie liever Japans en Alpijns fusion food ontdekt, kan aanschuiven bij Stübli. Het hoogtepunt van het culinaire aanbod van InterContinental Davos bevindt zich op de hoogste verdieping: In de exclusieve Studio Grigioworden de gasten getrakteerd op een superieure dinerervaring in combinatie met een adembenemend uitzicht.

Sportevenementen

Davos is het toneel van talloze belangrijke sportevenementen en het is een van de grootste skigebieden van Zwitserland. Er zijn het hele jaar door sportieve en recreatieve activiteiten. De stad ontvangt bovendien elk jaar de politieke en zakelijke leiders van over de hele wereld voor het World Economic Forum, en is het congrescentrum van de Alpen geworden. InterContinental Davos is ruimschoots uitgerust om aan de behoeften van de zakelijke elite te voldoen met meer dan 1.500 m² ultramoderne conferentievoorzieningen en zeer geavanceerde apparatuur.

zwiterserland-wintersport-hotel-nieuw-luxe

InterContinental Hotels & Resorts is het luxemerk van IHG. De grote IHG-familie met negen merken in bijna 100 landen en gebieden komt tegemoet aan de behoeften van iedere gast, ongeacht de gelegenheid. InterContinental Hotels & Resorts heeft momenteel 30 locaties in Europa.

De opening van InterContinental Davos weerspiegelt het succes van het merk InterContinental Hotels & Resorts, niet alleen in Europa, maar ook in de rest van de wereld, omdat het merk zowel investeerders als consumenten blijft aanspreken op een steeds competitievere hotelmarkt.

Aldus om Rowntree, Vice President Brand Management Upscale & Luxury Brands, Europe bij IHG.

Comments are closed.