Goede voornemen 2014: we willen weer meer op vakantie

Hoewel de boekingen nog achterlopen willen Nederlanders weer meer op vakantie in 2014. Dat blijkt uit een Europese rondvraag van beoordelingssite Zoover. De meeste mensen geven aan in 2014 meer op vakantie te willen.

zoover-vakantiebeoordeling-onderzoek-2014-1

Onderzoek onder 1000 vakantiegangers

Om het sentiment te pijlen stelde Zoover aan ruim 1000 vakantiegangers de vraag of ze in 2014 het voornemen hadden om meer, minder, duurder, goedkoper, verder weg of dichterbij op vakantie gingen in 2014. 27% van de respondenten gaf aan meer op vakantie te willen terwijl 17% aangaf minder op vakantie te willen.

 

 

Steeds meer behoefte aan eigen reis samenstellen

Welliswaar lopen de boekingen achter maar daarbij wordt alleen gekeken naar georganiseerde reizen. Vakantiegangers stellen meer hun reis zelf samen en worden in boekingscijfers dus niet meegenomen.

Wel moet de vakantie goedkoper. 25% gaat voor een goedkopere vakantie terwijl slecht 11% aangeeft juist meer geld per vakantie uit te willen geven.

Voornemens 2014

1. Meer op vakantie 27%

2. Goedkoper op vakantie 25%

3. Minder op vakantie 17%

4. Duurder op vakantie 11%

5. Verder weg op vakantie 10%

6. Dichterbij op vakantie 10%

Europeaan nog positiever

Gemiddeld 31% van de Europese respondenten neemt zich voor meer op vakantie te gaan. Juist Scandinaviers hebben dit voornemen. Zo’n 52% wil meer op vakantie. Duitsers doen het wat rustiger aan, daar willen de meeste mensen juist minder op vakantie in 2014.

Vakanties in 2013 zeer hoog gewaardeerd

Met een gemiddelde van 8,1 werd er nog nooit zo’n hoge waardering gegeven aan de vakanties als in 2013. Zoover houdt sinds 2006 de gemiddelde vakantiebeoordeling bij en keek naar alle beoordeelde vakanties in 2013 zoals wintersport, zomervakanties, stedentrips etc.

Het positieve oordeel komt volgens de onderzoekers bij Zoover vooral door het mooie zomerweer in een groot deel van Europa precies tijdens de zomervakantie. Ook de extra inspanningen van reisorganisaties dragen bij. Omdat het door de crisis lastiger is om reizigers aan je te binden zetten organisaties graag een stapje extra.

Bij het onderzoek is gekeken naar bijna 2 miljoen consumentenbeoordelingen die binnenkwamen op vakantievergelijkingssite Zoover. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een ruime 7,9.

Comments are closed.