Sneeuw als kunstobject

Elke skiër zal dit beamen; er is niets mooier dan als eerste een spoor te trekken in een stuk maagdelijke sneeuw. Er zijn ook andere manieren zijn om zo’n verleidelijke sneeuwvlakte te bewerken. Dat laat de van oorsprong Duitse kunstenares Sonja Hinrichs deze winter zien in het skigebied van Serre Chevalier. Van 15 tot 22 februari creëert zij in samenwerking met tientallen vrijwilligers een reusachtige sneeuwtekening, bestaande uit cirkels, spiralen en mandala’s. Dit wordt volledig met de hand – eh pardon, de voet – gemaakt. Zie het als een variant op de overbekende graancirkels. Met deze tijdelijke creatie wil zij een ode brengen aan de natuurlijke schoonheid, door te werken met wat er al is.

De snow art van Sonja Hinrichts

De snow art van Sonja Hinrichts

Neiges de Culture©

De “Snowdrawings” maken onderdeel uit van Neiges de culture. Een origineel project van Serre Chevalier om wintersporters in Frankrijk met andere ogen te laten kijken naar de culturele en natuurlijke rijkdommen van dit berggebied. Andere onderdelen zijn het nomadendorp op de piste met originele tenten uit diverse wereldstreken en de thematische interactieve skitunnels op de pistes als ‘kijkdozen’.

 

 

Meer info snowdrawings Sonja Hinrichs op sonjahinrichsen.wordpress.com. Meer info op www.serre-chevalier.nl

Comments are closed.