Verrassend Winkelweekend en afsluiting kerstmarkt drukbezocht

Tijdens het Verrassend Winkelweekend van zaterdag 21 en zondag 22 december klonken in de Leidse binnenstad prachtige kerstliederen vanuit de winkels, live gezongen door maar liefst 40 koren. Dit weekend was tevens het laatste weekend van de kerstmarkt.
leiden-drijvende-kerstmarkt

Koren

Zelfs buiten in de Haarlemmerstraat, op het Stadhuisplein en Stationsplein waren de koren te vinden, die dapper het natte weer trotseerden. De winkelende bezoekers van de binnenstad waren aangenaam verrast door de optredende ensembles. Programmeur Linda Capel van BplusC: “Het Verrassend Winkelweekend is een prima samenwerking tussen de cultuursector en de Leidse ondernemers. Hulde voor alle koren die ondanks de regen de sterren van de hemel zongen, en voor alle winkels en locaties die de optredens gefaciliteerd hebben.”

 

 

Kerstmarkt

Ook was er dit weekend de afsluiting van de eerste drijvende kerstmarkt van Nederland. In het openingsweekend trok het sfeervolle evenement al meer dan 40.000 bezoekers, en ook op de afsluitende dag was de prachtig aangeklede kerstmarkt drukbezocht. Met een grote variatie aan standhouders en producten was er voor iedereen wat wils te vinden. Halverwege het evenement werd ruim de helft van de standhouders gewisseld, waardoor het aanbod nog meer verruimd werd.

Spetterende afsluiting kerstmarkt

Verschillende singer-songwriters verzorgden de muziek op de kerstmarkt en op de laatste dag was deze eer aan Suzanne Burdorf. De kerstmarkt werd afgesloten door een spetterend en intiem optreden van Wudstik, onder andere bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland.

Met 100.000 bezoekers en tal van mooie complimenten hebben we er samen met Leiden Marketing een mooie week van gemaakt. We hadden ons geen betere eerste editie van de drijvende kerstmarkt kunnen wensen,

aldus Roy Zitman, projectmanager evenementen Centrummanagement Leiden.

Al met al was de kerstmarkt, dit jaar voor het eerst drijvend op de Nieuwe Rijn, een zeer groot succes. Voor volgend jaar wordt gekeken of het mogelijk is de kerstmarkt uit te breiden.

Comments are closed.