Ierland: nieuw in 2014

Ierland heeft haar bezoekers in het komende jaar veel nieuws te bieden. Zo is Limerick de eerste City of Culture van Ierland, wordt de Wild Atlantic Way, de langste toeristische route ter wereld, geopend en start de Giro d’Italia 2014 in Ierland. Hieronder meer over wat Ierland in 2014 in petto heeft.

wild-atlantic-way-ierland

Tradfest 2014

n Ierland wordt het nieuwe jaar ingeluid met een traditioneel evenement: Tradfest 2014. Het feest vindt van 22 tot 26 januari plaats in de Ierse hoofdstad Dublin. Duizenden muziekliefhebbers worden in de culturele wijk ‘Temple Bar’ verwacht voor een reeks concerten van Ierse volksmuziek zoals The Dublin Legends, The Fury Brothers en The Dublin City Ramblers. De concerten vinden plaats in diverse pubs, de St-Patrick’s Cathedral en het stadhuis. Daarnaast bevat het programma van het Tradfest 2014 talrijke filmvoorstellingen, tentoonstellingen en straatanimatie. Meer informatie vind je hier.

Cultuurstad Limerick

De stad Limerick is uitgeroepen tot de eerste City of Culture van Ierland en staat in 2014 in het teken van feest, dat wordt afgetrapt op 16 januari, wanneer de jubilerende Riverdance naar Limerick komt. De stad is een goede uitvalsbasis om de mooiste hoekjes van Ierland te ontdekken, waaronder de Shannon River. Meer informatie vind je hier.

Wild Atlantic Way

In 2014 staat Ierland in het teken van de Wild Atlantic Way. Met zijn 2.500 kilometer is het de langste toeristische route van de wereld, die toeristen langs de ruige en ongerepte kustlijn van de Atlantische Oceaan leidt. De Wild Atlantic Way strekt zich uit langs de westkust van het Graafschap Donegal in het noorden tot Cork in het zuiden van Ierland. De route doorkruist diverse natuurgebieden waaronder Connemara, The Burren, Galway Bay en Kerry. Langs de route zijn 156 uitkijkpunten en vele culturele en historische bezienswaardigheden. Meer informatie vind je hier.

The Dub-line

De wandelroute The Dub-line in de Ierse hoofdstad Dublin voert toeristen langs de beste attracties van de stad. De route start bij College Green en komt onderweg langs bezienswaardigheden, waaronder Trinity College, Dublin Castle en Kilmaniham Gaol. Daarnaast is het onderweg mogelijk om diverse activiteiten te ondernemen zoals het beluisteren van muziek en het proeven van Ierse Guinness. The Dub-line combineert het moderne en het authentieke van een boeiende hoofdstad in één wandelroute. Meer informatie via Visit Dublin.

giro-ditalia-ierland-2014

Giro d’Italia 2014

Wielerliefhebbers weten al langer dat de Ronde van Italië in 2014 van start gaat in Ierland. In mei starten de eerst drie ritten vanuit Belfast. In het spoor van de renners kunnen toeristen het parcours volgen, door Noord-Ierland; langs de Causeway Coastal Route, het historische Armagh, Dundalk en Drogheda naar Dublin. Dit is niet alleen een wedstrijdparcours maar ook een aantrekkelijke reisroute. Meer informatie vind je hier.

Comments are closed.