Playa Montroig ook in 2014 UNICEF ‘Hotelvriend’

Playa Montroig Camping Resort steunt ook in 2014 het ‘Hotelvriend’-initiatief van UNICEF Spanje. Het initiatief is opgezet voor de bescherming van kinderen. De door de ANWB tot ‘Beste Verwencamping’ van het jaar 2013 bekroonde camping, organiseert al sinds 2012 diverse activiteiten en evenementen. Om geld in te zamelen en om bewustwording te creëren voor de rechten van het kind. Playa Montroig gelooft dat de meest kwetsbaren onder ons geholpen kunnen worden, als bedrijven en ondernemingen hun solidaire activiteiten verenigen.

unicef-playa-montroig-hotelvriend

Voorbeeldfunctie

Playa Montroig Camping Resort in Spanje was de eerste camping die zich aansloot bij het ‘Hotelvriend’-intiatief van UNICEF en doneert jaarlijks €4.000 euro. De camping heeft hierdoor een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven in de toeristische sector.

Euro per boeking

Als bijdrage aan dit goede doel heeft Playa Montroig in 2013 het initiatief ‘Euro por reserva’ (Euro per boeking) opgezet. Aan klanten van de camping werd gevraagd een extra euro toe te voegen aan de boekingsfactuur. Die euro werd direct gedoneerd aan het kinderbeschermingprogramma van UNICEF.

UNICEF Facebook-actie

Het vakantieresort organiseerde ook een speciale Facebook-actie om geld in te zamelen voor UNICEF: 1 stem = €1 voor kids in nood. Tijdens de Facebook-actie werden deelnemers uitgenodigd een kort verhaal te schrijven over het belang van de deelname van Playa Montroig aan het UNICEF ‘Hotelvriend’-initiatief. Op de inzendingen kon door iedereen worden gestemd; door Facebook fans van Playa Montroig en UNICEF en door iedereen die graag een steentje bijdraagt aan de bescherming van kinderen in nood. Voor elke stem doneerde Playa Montroig €1 aan UNICEF. Onder de schrijvende deelnemers werd een mooie prijs verloot: €300 korting op een verblijf op Playa Montroig Camping Resort.

Als toevoeging op de ‘1 euro per boeking’-actie doneerde Playa Montroig Camping Resort dit jaar een deel van de opbrengst van verkochten artikelen aan UNICEF. Daarnaast organiseerde zij ‘Feesten ten gunste van UNICEF’. De opbrengst werd uiteraard volledig gedoneerd.

Over UNICEF

UNICEF komt in meer dan 190 landen en gebieden op voor de rechten van het kind en beschermt kinderen tegen geweld, uitbuiting en aids. UNICEF is de grootste leverancier van vaccins voor ontwikkelingslanden en werkt hard aan de gezondheid en voeding van kinderen, de kwaliteit van water- en sanitaire voorziening en kwaliteitverbetering van het basisonderwijs voor jongens en meisjes. UNICEF wordt volledig gefinancierd met de vrijwillige bijdragen van individuen, bedrijven, stichtingen en overheden.

Over Playa Montroig Camping Resort

Van alle kwaliteitscampings in Spanje ontvangt Playa Montroig de hoogste, door de ADAC- campinggids erkende, rating van de afgelopen 30 jaar. De Europese ADAC- campinggids is één van de belangrijkste Europese campinggidsen en wordt ook wel het equivalent van de Michelingids genoemd.

Playa Montroig is één van de grootste toeristische voorzieningen en de meest historische van de Costa Dorada. De populaire camping is opgericht in 1962 en geaccrediteerd en gewaardeerd voor haar kwaliteit van dienstverlening, erkend door campinggasten en bekroond met toeristische awards en keurmerken. In 2013 heeft Playa Montroig ook de Tripadvisor ‘Certificate of Excellence’ ontvangen.

De camping ligt aan het mooiste strand van de Costa Dorada, ten zuiden van Tarragona en heeft een oppervlakte van 35 hectare, bestaande uit 220 bungalows en 1.200 staanplaatsen. De camping heeft directe toegang en uitzicht op een kilometer lang strand.

Comments are closed.