Praag best gewaardeerde stad in december

Praag is onder de bezoekers van Reisgraag.nl de best gewaardeerde stad in de maand december. Bezoekers van Praag lieten hun ervaring met deze stad achter en hieruit is gebleken dat de stad gemiddeld een 8,5 krijgt in de feestmaand.Hiermee wint de bestemming van Londen en Berlijn.

praag-populair-citytrip-december

Populaire stad voor stedentrip

De hoofdstad van Tsjechië wordt steeds populairder als bestemming voor een stedentrip. Waar eerder de steden Londen en Berlijn het populairst waren in december, staat nu Praag op nummer één. Londen en Berlijn staan wel in de top drie best gewaardeerde steden. Met een 8,4 staat Londen op een mooie tweede plek en Berlijn met een 8,0 op de derde plek.

Bezienswaardigheden best gewaardeerd

De vele bezienswaardigheden in Praag worden met gemiddeld een 9,3 het best gewaardeerd. Ook de cultuur in de stad wordt goed gewaardeerd en krijgt een 9,0. De restaurants en de ligging van de stad krijgen beide een 8,7. Het uitgaan scoort het laagst met toch nog een 7,5 gemiddeld. Er zijn in totaal 48 ervaringen ingevuld over de stad Praag.

Ervaringen bezoekers

De ervaringen van de bezoekers van Praag zeggen allemaal hetzelfde: Praag is een prachtige historische stad, wat tijdens de feestdagen nog beter tot zijn recht komt. Bezoekers laten namelijk weten dat Praag een stad is met veel bezienswaardigheden, die door middel van een gids erg interessant zijn om te bekijken. Ook is alles goed te bezoeken met het openbaar vervoer en moet je echt de beroemde bruggen van de stad gezien hebben. De stad heeft in december zowel overdag zijn charmes als ‘s avonds, omdat Praag helemaal in kerstsfeer is gebracht. Kerstmarkten, het proeven van Praagse lekkernijen en de vele versierde winkeltjes bezoeken mogen zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Praag in december.

Historisch Praag

Praag is een bestemming die prima het hele jaar door bezocht kan worden. De barokke uitstraling en het historische centrum van Praag zorgen voor een uniek gezicht. Praag is opgedeeld in tien wijken, die ieder weer een eigen karakter hebben. In de hele stad zijn in december kerstmarkten te vinden, van klein tot groot. De gemiddelde temperatuur is in december 0ºC, maar vaak ook met temperaturen onder nul. Grote kans dus dat er een mooi pak sneeuw ligt!

Comments are closed.