Beste van 2 werelden in Tsjechisch Erstgebergte

De steile hellingen van het Tsjechische wintersportgebied Ertsgebergte lijken wel gemaakt om in ‘’alpinestijl’’ vanaf te dalen. Naast uitstekende sneeuw condities gedurende het winterseizoen en de goedkoopste skipassen in het hele land staat dit gebied vooral bekend als de West-Boheemse Spa Triade. In de elegante spa’s met genezende edelgassen en natuurlijke minerale bronnen voel je je als herboren na een dag op de piste.

KrusneHory-skieen-wintersport-tsjechie

Skiën met lunch op de piste, diner in Praag

Het Klíny sportcomplex ligt op slechts 90 km van Praag. Zo kun je lunchen op de piste en dineren in de romantische hoofdstad van Tsjechie. Het complex beschikt over vier pistes van elke moeilijkheidsgraad. Het complex heeft daarnaast een sporthal met klimmuur. Je koopt hier een van de voordeligste skipassen van heel Tsjechië (€64 voor een zesdaagse pas). Het Klínovec Ski Resort is het grootste skigebied van het Ertsgebergte. Door de hoge ligging van het skiresort vind je hier goede sneeuw en steile hellingen. Bij Klínovec kost een skipas €104. In het hooggelegen Boží Dar vind je pistes die samen 120km lang zijn en tot over de Duitse grens reiken. Een skipas voor zes dagen kost hier €78.

KrusneHory-spa-wintersport-tsjechie

Spa Triade: in de voetsporen van Mozart

In het Ertsgebergte combineer je wintersport met een bezoek aan een typische Tsjechische spa. De West-Boheemse stadjes Karlovy Vary, Františkovy Lázně en Mariánské Lázně vormen samen de West-Boheemse Spa Triade die eeuwenlang bekend staat als de plek met de beste spa’s wereldwijd. Laat jezelf verwennen in de elegante spahuizen waar grote namen als Chopin, Twain, Casanova en Mozart je voor gingen. De hete minerale bronnen worden niet alleen gebruikt ter ontspanning, maar ook voor de behandeling van kwalen. Ook de koude minerale bronnen hebben helende krachten en een positief effect op je huid en je spijsvertering. In Františkovy Lázně staat ’s werelds eerste modderspa en in het nabijgelegen plaatsje Jáchymov vind je de eerste “radon spa”. Dit edelgas stimuleert de genezende kracht van je lichaam.

Comments are closed.