Achterhoek Toerisme kiest voor VVV

Met ingang van 1 januari 2014 gaat Stichting Achterhoek Toerisme – de overkoepelende marketing- en promotieorganisatie van de Achterhoek – een geassocieerd deelnemerschap aan met VVV Nederland. De overeenkomst hiertoe is vanmiddag ondertekend.

achterhoek-toerisme-kiest-vvv

Met de samenwerking is het gebruik van het ijzersterke en vertrouwde consumentenmerk VVV binnen de kernactiviteiten van de stichting geregeld. Achterhoek Toerisme kan daardoor het merk VVV gebruiken in haar communicatie met de vrijetijdsconsument.

Het is belangrijk dat wij het lokale gastheerschap koppelen aan regiomarketing. Een optimale wisselwerking tussen beide sterke merken, zorgt uiteindelijk voor maximale en eensluidende aandacht voor de toerist, recreant en ondernemers

aldus Manuel Hezeman, manager Achterhoek Toerisme.

Meerwaarde

Meerwaarde
Raymond Smits van Waesberghe, formulemanager van VVV Nederland: “De Achterhoek heeft als belangrijke toeristische bestemming baat bij deze wisselwerking, die de positie van de VVV’s in de Achterhoek ook versterkt. Uit recent onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam blijkt namelijk dat bezoekers van de VVV (zowel fysiek als digitaal) per dag tot maar liefst 16% extra besteden. En die extra bestedingen komen ten goede aan de Achterhoekse bedrijven en organisaties waar de VVV zich voor inzet zoals horecagelegenheden, attracties en musea”.

Comments are closed.