VisitNorway maakt zich op voor Vakantiebeurs

Noorwegen is altijd al een populaire bestemming geweest voor de natuurliefhebbende Nederlander. Daarom staat VisitNorway van 15 tot en met 19 januari op de Vakantiebeurs in Utrecht om je te laten proeven van de wonderbaarlijke Noorse fjorden, bergen, bossen, meren, kust en natuurlijk het Noorderlicht. “Locals” uit alle hoeken van Noorwegen vertellen je graag meer over deze hoogtepunten bij stand C024 in hal 10.
vliegvissen-noorwegen

Fjord: UNESCO natuurwonderen

Het westen van Noorwegen wordt ook wel Fjord Noorwegen genoemd. Hier kun je namelijk de meest indrukkwekkende fjorden vinden. De fjorden Geirangerfjord en Nærøyfjord zijn zelfs door UNESCO erkende werelderfgoederen. Het decor van watervallen, dalen en kliffen maakt een bezoek aan dit gebied een inspirerende belevenis.

Noorden: magisch licht

Noord Noorwegen staat bekend om haar wonderlijke hemel. ‘s Zomers zijn de nachten hier goud, dan gaat de zon namelijk nooit helemaal onder. In de winter is dit de plek waar het Noorderlicht het vaakst wordt gespot. Dus in welk seizoen je het hoge Noorse noorden ook bezoekt, je zult gegarandeerd iets bijzonders meemaken.

 

 

Alta: stad van het Noorderlicht

Alta is de grootste stad van Lapland. Het wordt ook wel de stad van het Noorderlicht genoemd aangezien hier de groene stroken regelmatig door de lucht dansen. Zoek het avontuur op tijdens een sneeuwscootersafari of een hondensledetocht en bezoek de beste zalmrivier ter wereld, die door de Alta-kloof stroomt.

Het Noorderlicht in Noorwegen

Het Noorderlicht in Noorwegen

Walvissen spotten

Wie Noord Noorwegen bezoekt heeft grote kans op het spotten van een walvis met het bedrijf Whalesafari bij de Vesterålen eilanden. Op een boot met gespecialiseerde gidsen ga je op zoek naar potvissen, dwergvinvissen, dolfijnen en orka’s. Er zwemmen veel potvissen rond in de Noorse wateren, maar op walvissafari zal je nooit twee maal dezelfde potvis zien. Deze wereldkampioen in duiken kan namelijk tot wel twee uur zijn adem inhouden.

Fjell: nationale parken

In Fjell Noorwegen moet je zijn voor een actieve vakantie. Met nationale parken in overvloed biedt het Noorse berglandschap de ideale omgeving voor een avontuurlijke fiets- of wandeltocht. Ook krijg je hier de kans om te vissen in de vele meren en rivieren.

Hemsedal: verlichte pistes en sneeuwparken

Het kleine bergdorpje Hemsedal staat ’s winters bekend om haar uitstekende skifaciliteiten en ’s zomers als outdoorbestemming. Begin ’s winters je dag op een van de 52 pistes of maak een nachtelijk ski-uitstapje. Met 24 liften heb je toegang tot pistes van verschillende moeilijkheidsgraden. Ook zijn er meerdere ‘funparks’ die welbekend zijn onder snowboarders en ski-liefhebbers wereldwijd. In de zomer leent Hemsedal zich goed voor wandelen en fietsen.

Rijden in Vikingvoetsporen

Beleef Noorwegen door de Vikingen in hun voetsporen te volgen langs de Nordsjøvegen. Van Kristiansand in het zuiden tot Haugesund in het noord-westen kun je met de fiets of de auto langs de kust rijden. Geniet van prachtige uitzichten en activiteiten als raften, diepzeevissen, (muziek)festivals bezoeken en winkelen. Kom tot rust in het middenin de natuur gelegen Sirdal Høyfjellshotell, waar je ook een gevarieerd menu van Noorse specialiteiten kunt proeven.
noorwegen-strand

Cruise naar Oslo of zuidelijk Noorwegen

Maak niet alleen je vakantie onvergetelijk maar ook de heen- en terugreis. Neem een cruise vanaf Duitsland en vaar zo door het Oslofjord naar Oslo met Color Line, de grootste cruisemaatschappij van Noorwegen die al 50 jaar vaart. Liever varen vanaf Denemarken? Met zowel Color Line als Fjord Line vaar je naar de idyllische Noorse zuidkust.

Noorwegen per spoor

De NSB, Noorse spoorwegen, liggen uitgestrekt over het hele land. Meer dan 3.000 kilometers rails verbinden de belangrijke steden en lopen door ruige onaangeraakte natuur. Geniet tijdens een comfortabele treinrit van schilderachtige panorama’s van fjorden, meren, voorsteden en bergen.

Comments are closed.