Geïntegreerde Vissers brengen kust naar stad op WinterWelVaart

Tijdens de 7e editie van WinterWelVaart, aanstaande vrijdag 20 t/m zondag 22 december in het A-kwartier in Groningen, brengen vissers van de Stichting Geïntegreerde Visserij de kust naar de stad. Als speciaal onderdeel van WinterWelVaart meren een aantal vissersschepen af bij de vissersbrug, vlakbij de vroegere visbanken. De vissers nemen de verse vis, schaal- en schelpdieren van het seizoen mee. Dat is minder gewoon dan het klinkt, want de producten van onze eigen kuststreek zijn hier nauwelijks in beeld.
winterwelvaart-groningen-stad-stehan-keereweer

Cultuur van de kust

Er is ruim aandacht voor de cultuur van de kust en de vissers. Het publiek kan zien wie er achter de vangst zit en hoe het gevangen is. Er zijn stuurhutgesprekken met de vissers. We laten zien en proeven wat er met de verse producten mogelijk is tijdens workshops vis fileren of life cooking met kok Wicher Werk (Korensant&Schathuys).

 

 

Interactieve voorstelling

De visser, de onderzoeker en ‘Maaike van Edo’ is een interactieve voorstelling over mooie verhalen, kennis en inspiratie die we kunnen halen uit de wisselwerking van vier verschillende visserijgemeenschappen met hun omgeving. We zoeken met het publiek naar de waarden van die gemeenschappen en kunnen zo iets zeggen over de geschiedenis en de toekomst van de vissersdorpen langs onze kust. (Vrijdag 15.00 Havenzicht; Lage der A 37 & 19.30 Libau, Lage der A 5)
winterwelvaart-groningen-stephan-keereweer

7e Editie

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 december vindt de zevende editie van WinterWelVaart plaats in en rondom (historische) charterschepen aan de Hoge en Lage der A en in het Noorderlijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Intieme concerten, lezingen, theater, film, een beeldende kunstroute en een gezellige kerstmarkt maken deel uit van het bijzondere programma op en rondom de kades in het mooiste stukje binnenstad van Groningen. Alles is gratis toegankelijk.

Het complete programma is te vinden op www.winterwelvaart.nl

Comments are closed.