Wad smakelijk – dé 5 culinaire hotspots

Eten op de Wadden is genieten van eerlijke, verse en ambachtelijke producten. Je vindt hier niet alleen de meest verse vis, oesters en garnalen, maar ook bijzondere kazen en Texels lamsvlees.
rede-van-nes

Zeekraal en Cranberry’s

Vergeet ook niet de zeekraal, cranberry’s en Vlielandse honing. Het zijn een paar typische eilander ingrediënten die je op de Wadden op de menukaart vindt. Niet voor niets zijn de eilanden culinaire voorlopers van eerlijk, vers en puur eten. Om te weten wat er in jouw must-eat agenda moet komen, zetten de Wadden dé 5 leukste culinaire hotspots voor je op een rij.

 

 

#1 Brasserie Rebecca – Texel

De menukaart van chef-kok Michel Arends loopt over van de liefde voor goede producten, in het bijzonder voor Texelse producten. In Brasserie Rebecca geniet je van wisselende Texelse specialiteiten, waaronder Texels lamsvlees. Begin november heeft Brasserie Rebecca, net als in 2012, de felbegeerde ‘Bib Gourmand’ gekregen van de Michelingidsen wordt ook wel beschouwd als een halve Michelin-ster. Dit adresje mag je niet overslaan bij een bezoek aan Texel.

#2 De Herbergh van Flielant – Vlieland

Klein maar fijn gaat ook op voor Vlieland. Op dit kleinste bewoonde waddeneiland vind je één van de fijnste eetadresjes. Bij restaurant de Herbergh van Flielant dineer je in een intieme ambiance en proef je de lekkerste gerechten met ieder een eigen eilander karakter. Denk hierbij aan Waddenzeedijk geitenkaas, Noordzee zeebaarsfilet met Vlielander alikruiken, gerechten met Vlielandse honing of een parfait van Vlielander cranberry’s met sinaasappelsaus. Het hele jaar door geniet je hier van de heerlijke Vlielander keuken.

#3 Caracol – Terschelling

Zelf op pad op het Wad! Restaurant Caracol laat je zelf de lekkerste producten van het eiland verzamelen waarna er genoten wordt van een uitgebreid drie-gangen diner. Van 15 mei tot en met 31 oktober ga je samen met de boswachter langs plaatsen waar Terschellinger producten groeien, bloeien en klaargemaakt worden: cranberry, duindoorn, oesters op het wad en eilander moestuinen. Na de ongeveer drie uur durende tocht wordt het diner breid door gedreven Chefkok Werner Zuurman. Proef hier zelf wat de Terschellinger natuur allemaal aan heerlijks te bieden heeft.

#4 De Rede van Nes – Ameland

Ameland kent een heleboel goede en leuke restaurants maar Visrestaurant de Rede van Nes verdient zeker een plekje op deze lijst. Hier is eten een ‘feestje’. Bij de Rede van Nes geniet men van goed gastheerschap, een eerlijke én heerlijke keuken gecombineerd met een verrassend en gezellig interieur. De Rede van Nes biedt prachtige à la carte gerechten, waarvan de oesters als voorgerecht, de kreeft (vers gevangen uit eigen homarium) en de zeebaars in zoutkorst als hoofdgerecht, absolute aanraders zijn!

#5 Ambrosijn – Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog kan je niet om Restaurant Ambrosijn heen. De naam betekent niet alleen “nectar voor de goden”, maar is tevens afgeleid van de naam van de “wilde” appeltjes van Schiermonnikoog. Volgens de Griekse mythologie wordt men onsterfelijk door het eten van het kostbare amberkleurige “Ambrosijn” waardoor de betekenis is ontstaan. Onsterfelijk worden de gasten niet van de heerlijke gerechten in dit restaurant, maar hemelse smaken kan je hier wel beleven. Deze zijn terug te vinden in een variatie aan streekgeboden biologische producten, vlees en duurzame vissoorten. Een pareltje op Schiermonnikoog!

Comments are closed.