Kerstactiviteiten voor jong & oud in MOTI

Kerst is de tijd om gezellig samen te zijn met het hele gezin. Speciaal voor families met kinderen die er lekker op uit willen, heeft MOTI in de kerstvakantie het volgende activiteitenprogramma ontwikkeld.

moti-breda-nederland-kerstvakantie

Waanzien. Voor iedereen van 10 t/m 100 jaar

Ga op reis door de wereld van WAANZIEN en ontrafel de geheimen van de beeldcultuur. Hoe hoog is jouw visuele IQ? Heb jij een sterk visueelgeheugen? Word jij wel eens door nieuwsbeelden voor de gek gehouden? Kortom: hoe waanziennig ben jij?

De tentoonstelling WAANZIEN behandelt verschillende onderwerpen die gerelateerd zijn aan mediawijsheid. Met een eigen paspoort test je je kennis en kun je thuis nog verder napraten over alles wat je hebt beleefd!

Ieder plaatje op zijn plek! Voor kinderen van 4 – 7 jaar

MOTI is het museum voor beeldcultuur in Nederland. Ook de allerkleinsten kunnen dat bij ons ontdekken. Aan de museumbalie krijg je een mooie koffer met plaatjes en een puzzel, die je alleen kunt oplossen als je héél goed kijkt.

Beelden uitpluizen! Voor kinderen van 8 – 12 jaar

Het museum heeft bezoek van MOTI monsters. De monsters hebben haar als klittenband en toen ze door de tentoonstellingen liepen, zijn er allemaal afbeeldingen aan hun haar blijven plakken. We hebben de monsters kunnen vangen en de beelden uit hun vacht geplozen, maar nu weten we niet waar ze horen! Help jij MOTI mee ze op hun plek te krijgen?

Naar de Bioscoop in MOTI!

Basketballen met muizen, koorddansen tussen twee vrachtwagens, worstelen met een cactus en jongeleren én een Rubik’s Cube oplossen?! Het is een kleine greep uit meer dan dertig video’s die te zien zijn in Stunts & Trucs, een Upload Cinema special voor en door kinderen. Kinderen hebben een film samengesteld met de beste stunts en trucs op internet. Maandenlang hebben honderden kinderen in bibliotheken door het hele land workshops gevolgd om de leukste, spannendste, coolste, mooiste en dus beste filmpjes van het web te kiezen. Upload Cinema Junior draait de hele vakantie in het auditorium van MOTI. Klik hier voor een voorproefje!

In het MOTI CAFÉ is popcorn, snoep en lekkere limonade voor bij de film te krijgen!

De speurtochten en de filmvoorstelling zijn gratis.

MOTI CAFÉ met Kids Design Corner

In MOTI CAFÉ kunnen ouders heerlijk lunchen en kunnen kinderen lekker knutselen in de Kids Design Corner. Geniet van een zoete Bannoffee Pie of een broodje geitenkaas met zoetzure bietjes. Klik hier voor de volledige lunchkaart van het museum.

Gratis toegang op Tweede Kerstdag!

Zin in een uitstap in Nederland tussen de etentjes? In MOTI zijn op Tweede Kerstdag alle tentoonstellingen gratis te beleven en te bekijken. In het MOTI CAFÉ serveren we warme chocolademelk, glühwein en lekkere soep. Hapjes zijn verkrijgbaar vanaf 1 euro.

Comments are closed.