Kookdemonstratie aan boord bij Holland America Line

De gasten van Holland America Line kunnen iets speciaals verwachten als Culinary Council Member en sterrenchef Jonnie Boer op 29 december meevaart aan boord van het ms Eurodam , op de 7-daagse Nieuwjaarscruise naar de Caribbean.Aan boord geeft Boer een kookdemonstratie en een wijnproeverij in het moderne Culinary Arts Center.

chef-jonnie-boer-holland-america-line

Taste of De Librije

Na de succesvolle introductie op het ms Rotterdam, werd het ‘Taste of De Librije’ menu van Jonnie Boer in de Pinnacle Grill, onlangs geïntroduceerd aan boord van het ms Eurodam. Genoemd naar zijn restaurant “De Librije” in Zwolle, bestaat het menu uit een selectie voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en nagerechten uit het assortiment van het beroemde restaurant in Nederland. Gedurende één avond per cruise wordt de Pinnacle Grill omgetoverd tot een replica van het restaurant in Zwolle, geheel in stijl van tafelschikking tot menu en wijnkaart.

“Jonnie´s ´Taste of De Librije´ is heel goed ontvangen op de Eurodam. Voor onze gasten zal het een unieke mogelijkheid zijn om hem aan het werk te zien tijdens de kookdemonstratie,” aldus Richard Meadows, vice president, marketing, sales en gastenprogramma’s bij Holland America Line. “Dat we één van onze Culinary Council Members aan boord hebben, geeft eens te meer aan dat Holland America Line haar gasten graag uitzonderlijke ervaringen aanbiedt.“

Het ‘Taste of De Librije’ menu bestaat uit gerechten zoals Oesters ´on the Beach´, geflambeerde langoustine, aardappelsoep met kreeft, ossenhaas met bulgur en Jonnie´s beroemde appeltaart met vanille-ijs en room. Naast het ‘Taste of De Librije’ menu heeft Jonnie zijn expertise gedeeld voor de samenstelling van het menu in de main dining room, waar onder meer hachee met een puree van wortel, knolselderij en bacon wordt geserveerd.

De 7-daagse Caribbean cruise van het ms Eurodam die op 29 december vertrekt uit Nederland, is een rondreis vanuit Fort Lauderdale met bezoeken aan Grand Turk (Turks en Caicos eilanden), San Juan (Puerto Rico), St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) en Half Moon Cay, het bekroonde privé eiland van Holland America Line in de Bahama’s.

Jonnie Boer is een ster in de Nederlandse culinaire wereld. Hij is lid van de Culinary Council van Holland America Line, die bestaat uit zes internationale chefs. Daarnaast is hij chef en mede-eigenaar van Michelin-restaurant De Librije en Hotel De Librije, beide in Zwolle. Met zijn cateringbedrijf Food on Tour verkoopt hij zijn eigen producten en in 2008 openden Jonnie en zijn vrouw Thérėse een kook- en wijnschool en een tweede restaurant. Dit restaurant, Librije’s Zusje, ontving binnen zes maanden na opening haar eerste Michelin ster. In 2005 is Boer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor meer informatie klik hier

Comments are closed.