Berlijn heeft meeste kerstmarkten

Dit jaar kunnen liefhebbers van kerstmarkten hun geluk niet op in Berlijn. De Duitse stad telt meer ‘Weihnachtsmärkte’ dan elke andere Europese hoofdstad, zo blijkt uit een rondgang van boekingswebsite Hotels.com.In Berlijn zijn maar liefst zestig kerstmarkten te vinden in de aanloop naar de feestdagen. Met onder meer een nostalgische kerstmarkt op de Schinkelplatz en een Scandinavische markt bij de Kulturbrauerei is de diversiteit groot. Traditiegetrouw worden ook veel kerstmarkten georganiseerd in andere Duitse steden.

berlijn

Madrid en Kopenhagen volgen Berlijn op enige afstand met bijna veertig kerstmarkten. Ook Amsterdam eindigt hoog in de lijst met zo’n dertig kerstmarkten, de vele buurtmarkten in winterse sferen meegerekend.

Aanbod van kerstmarkten in Europese hoofdsteden*

1. Berlijn (60)
2. Madrid (39)
3. Kopenhagen (38)
4. Amsterdam (26)
5. Londen (22)
6. Oslo (16)
7. Parijs (13)
8. Wenen (13)
9. Stockholm (7)
10. Rome (7)

* Aantallen gebaseerd op informatie afkomstig van toeristenbureaus.

Comments are closed.