Wèntjerdruim 2013 opent op zondag 15 december

Op zondag 15 december om 14.00 uur start de derde editie van Wèntjerdruim met een zang- en ijsshow van Jody Bernal (bekend van ‘sterren dansen op het ijs’) op de overdekte ijsbaan op de Markt in Sittard. Aansluitend zorgt het a capella Charles Dickenskerstkoor “the X-mas Vocals” voor een tweetal optredens. Toegang is gratis. Na de optredens kunnen meteen de schaatsen onder worden gebonden of kan een ritje in het Yellow Works Reuzenrad worden gemaakt. Voor de kleintjes ontbreken een draaimolen en treintje uiteraard niet. Tijdens deze koopzondag is de historische binnenstad in kerstsfeer gehuld; vuurkorfconcerten met kerstmuziek klinken door de straten en de geur van glühwein en gebakken wafels komen je tegemoet.

sittard-december-Wèntjerdruim-kerstvakantie

Sittard

Van 15 december t/m 5 januari 2014 is Nederland in het oude stadscentrum van Sittard voor de 3e keer omgetoverd in een winters droomlandschap. De historische binnenstad van Sittard is feestelijk versierd en wintermuziek klinkt door de straten. De pinguïn, de mascotte van Wèntjerdruim, wijst de bezoekers de weg door het centrum. Sittard bruist verder van de activiteiten tijdens Wèntjerdruim.

Schaatsen op een overdekte ijsbaan, een kijkje nemen over de stad in het reuzenrad, winkelen in de gezellige winkelstraten, vuurkorfconcerten, window of opportunity, lantaarnwandelingen, tentoonstellingen, sagen en legenden, science experience, candlelight shoppen en tal van horecagelegenheden die aan de hand van een amusetocht kunnen worden bezocht. Zo maar een greep uit het programma van Wèntjerdruim 2013. Een programma voor jong en oud in Nederland

Samen met goedkoop parkeren (deels onder de winkels) maakt dit Sittard tot een unieke winkelstad in Nederland.

Het complete programma van Wèntjerdruim 2013 vind je hier.

Comments are closed.