Maak kennis met de steden waar Oranje deze zomer ten strijde trekt

De uitslag van de WK-loting is bekend! Sinds afgelopen vrijdag weten we niet alleen dat Oranje het in de groepsfase opneemt tegen Spanje, Chili en Australië, maar ook waar het Nederlands elftal deze zomer ten strijde trekt. Wat kunnen de spelers en Oranjesupporters van deze speelsteden verwachten? Maak kennis met Salvador, São Paulo en Porto Alegre.

Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – kijkt er naar uit Oranjesupporters deze zomer kennis te laten maken de veelzijdigheid van Brazilië. Naast voetbal is er in de speelsteden nog veel meer te beleven. Van prachtige landschappen tot de rijke keuken en culturele hoogtepunten.

Vista da cidade

Salvador – culturele smeltkroes

Salvador werd in 1549 gesticht en is daarmee de eerste hoofdstad van Brazilië. Hier wordt ieder jaar het grootste straatcarnaval ter wereld gehouden. In deze culturele smeltkroes zijn overal sterke Afrikaanse en Portugese invloeden terug te vinden. Het prachtige historische centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Salvador telt maar liefst 365 kerken, waarvan zeker een bezoek aan de Nosso Senhor do Bonfim kerk niet mag ontbreken. Ook strandliefhebbers komen hier aan hun trekken op stranden als Itapua beach en Porto da Barra beach. Eén van de andere hoogtepunten is de Lacerda lift, waarmee je je eenvoudig en in een paar seconden tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad verplaatst.

Porto Alegre – groene oase

Porto Alegre is de hoofdstad van Rio Grande do Sul, de meest zuidelijk gelegen provincie van Brazilië. De havenstad werd in 1772 gesticht door Portugezen uit de Azoren. Dankzij de vele bomen en parken wordt het beschouwd als de groenste stad van het land. Een bezoek aan het Farroupilha Park en de botanische tuin zijn zeker de moeite waard. Cultuurliefhebbers kunnen in deze groene oase hun hart ophalen in het opvallende Ibero Camargo museum. Op ongeveer 130 km afstand – in de plaatsen Bento Gonçalves, Caxias do Sul en Garibaldi – vind je de belangrijkste wijnregio van Brazilië, de Rio Grande do Sul. Een reis door een prachtig landschap van valleien, rivieren en bergen voert langs verschillende wijnboerderijen.

Porto Alegre

Porto Alegre

São Paulo – financieel centrum

São Paulo is de grootste en rijkste stad van Brazilië en het financiële centrum van het land. Op New York na, vind je hier de meeste helikopters en privé-vliegtuigen. Dankzij het moderne metrostelsel – dat wordt beschouwd als één van de beste ter wereld – is het heel eenvoudig om je door de stad te verplaatsen. In São Paulo komen meer dan 70 verschillende nationaliteiten samen. Dit zorgt ervoor dat fijnproevers in deze gastronomische hoofdstad kunnen genieten van 52 verschillende keukens in maar liefst 2.500 restaurants. Ook op cultureel gebied is er veel te beleven. Van muziekshows tot één van de indrukwekkende musea als het São Paulo Art Museum (MASP), de Pinacoteca do Estado (State Art Gallery) en het Contemporary Art Museum (MAC). Zin in een uitstapje? Op 190 km afstand vind je Ilhabela dat ‘mooi eiland’ betekent. Het eiland heeft prachtige ongerepte stranden en bestaat voor 85 procent uit beschermd tropisch regenwoud.

Comments are closed.