Premier Rutte verkent al fietsend Tel Aviv

Gedurende zijn bezoek aan Israël heeft minister-president Rutte op een typisch Hollandse wijze de badplaats Tel Aviv verkend: per fiets.

Premier Rutte op de fiets door Tel Aviv

Premier Rutte op de fiets door Tel Aviv

Fietsen over Rothschild Boulevard

De fietstocht voerde hem langs de Rothschild Boulevard, waar veel huizen gebouwd zijn in de karakteristieke, witte Bauhausstijl. Tel Aviv is de stad met de meeste Bauhausgebouwen ter wereld en wordt hierdoor ook wel de Witte Stad genoemd. In 2003 werden deze gebouwen opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

 

De stadstoer eindigde bij Migdal Shalom, ooit de eerste wolkenkrabber van Israël en nu een kantorencomplex voor start-up-bedrijven. Premier Rutte kreeg hier een rondleiding en werd geïnformeerd over diverse innovatieve ict-bedrijven.

Premier Rutte was onder de indruk van Tel Aviv:

De combinatie van mensen, architectuur, de zee en de relaxte sfeer is gewoon geweldig

Comments are closed.