ANVR nu officieel een goedgekeurd keurmerk

Reisbrancheorganisatie ANVR is nu officieel door de nationale accreditatie-instantie erkend en goedgekeurd als keurmerk. De ANVR, waarbij zo’n 220 touroperators en 1300 reisbureaus zijn aangesloten, wordt door de consument vaak al gezien en ervaren als keurmerk. Maar nu heeft ook de Raad van Accreditatie de ANVR op alle punten goedgekeurd. Vanaf nu staat de ANVR als keurmerk ook vermeld op de website van Consuwijzer.
anvr-consuwijzer

Gebruik ANVR-logo

Met een keurmerk mag de consument een bepaalde kwaliteit verwachten, waar de keurmerkeigenaar op toeziet. De keurmerkeigenaar op zijn beurt wordt door de onafhankelijke Raad van Accreditatie (RvA) hierop beoordeeld. 
Zo moet brancheorganisatie ANVR als keurmerkeigenaar er voor zorgen dat alle ANVR-reisondernemingen die dit keurmerk mogen voeren, voldoen aan de door de brancheorganisatie gestelde eisen. 
Reisondernemingen die het ANVR-logo voeren waarmee zij voor de consument herkenbaar zijn als ANVR-lid, zijn bijvoorbeeld verplicht zich aan te sluiten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden of een vergelijkbare garantieregeling, en de Geschillencommissie Reizen. Ook hanteren deze reisondernemingen consumentvriendelijke voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond.

 

 

Deze eisen worden al jaren goed bewaakt door de brancheorganisatie, maar nu zijn de procedures hiervoor ook gecheckt, gecontroleerd en goedgekeurd door de Raad van Accreditatie.

ANVR op Consuwijzer

Op de website consuwijzer.nl/keurmerken/anvr wordt de keurmerktoets die de ANVR glansrijk heeft doorstaan, vermeld. De ANVR voldoet op alle door de RvA getoetste criteria. De betrouwbaarheid van het keurmerk ANVR wordt daarmee gewaardeerd op een 10. Dit zegt niet iets over de zwaarte van de keurmerkeisen, maar zegt alles over de wijze waarop de ANVR de bij haar aangesloten leden controleert en de eisen handhaaft.

Voorzitter/directeur ANVR, Frank Oostdam:

Wij zijn blij, maar vooral trots dat de RvA ons als keurmerk goed heeft beoordeeld. In de praktijk functioneert de ANVR voor consumenten al jaren als keurmerk, maar nu is dit dan ook officieel. Voor onze aangesloten leden verandert er vrijwel niets, want wij blijven strakke interne procedures handhaven om de consument kwaliteit, zekerheid en garantie te bieden

Comments are closed.