Verrassende wellnesstrends uit Nedersaksen

Een thee- of veenbad, een maskertje op basis van aardappelen: in Nedersaksen heeft men de heilzame werking van lokale producten ontdekt. In het net geopende InselBad & DünenSpa op het waddeneiland Spiekeroog bijvoorbeeld worden behandelingen met algen en slik direct uit de Noordzee aangeboden.

Sauna

Sauna

Ontspannen met uitzicht op de duinen

Het nieuwe Inselbad & DünenSpa past bij het karakter van Spiekeroog: het straalt rust uit, de natuur staat centraal, het is elegant en kleinschalig. Naast het zeewaterbassin is een zoetwaterbassin aangelegd. Saunaliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de ‘Panorama-Dünensauna’ is het maar liefst 90°C en kijk je uit over de glooiende duinen. Oplichtende zoutstenen en een zoutvernevelaar zorgen voor de gezonde lucht in de 70°C warme ‘Salz-Sauna’. Strandkorven en strandzand zorgen ook in de winter voor strandfeeling. In het Thalasso-stoombad kijk je bij een aangename 45°C naar de sterrenhemel die door glasmozaïeken wordt gedragen. Echte zoutkristallen zorgen hier voor een heilzame nevel.

Hoe het voelt om een klontje te zijn

Voor Ostfriesen is thee zoiets als een levenselixer dat gedronken wordt met een ‘kluntje’ kandijsuiker en een wolkje slagroom. Het bade:haus Norderney – vooral bekend als grootste Thalasso-spa van Europa – maakt gebruik van de geneeskrachtige werking van thee. Verschillende stofjes zijn ontstekkingsremmend en de etherische olieën helpen om te onstpannen. Net als bij de echte ‘Ostfriesenthee’ wordt een scheut slagroom in het theebad gedaan, als een verzorgende crème voor de huid.

Herontdekking van een oud huismiddeltje

Waarachtig een wonder, die aardappel. In het 1. Deutschen Kartoffelhotel op de Lüneburger Heide draait alles om de aardappel, niet alleen in de keuken maar ook in de spa. Een aardappelmaskertje geeft de vermoeide huid een kick, de spieren kunnen ontspannen in een aardappelbad met heidekruiden, en een rugpakking van aardappel met deze kruiden is zeer ontspannend door de fango-achtige werking van deze bijzondere knolvrucht.

De kracht van de aarde

Het Moorbadehaus in het kuuroord Bad Nenndorf is gespecialiseerd in de heilzame werking van ‘Moor’, van veen dus. Een behandeling met veen is uitstekend geschikt bij slijtageverschijnselen van de gewrichten en de wervelkolom, en bij reumatische aandoeningen. De aangename warmte van het ‘Moor’ heeft een positief effect op de doorbloeding en de stofwisseling.

Comments are closed.