Bezoekers VVV Almere besteden meer

Op verzoek van VVV Nederland heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzocht wat de toegevoegde waarde van de VVV is op het lokale bestedingspatroon van toeristen. Ook VVV Almere werd onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat bezoekers die vooraf of tijdens hun bezoek de VVV raadplegen, meer geld op hun bestemming uitgeven dan mensen die dat niet doen. Bezoekers van de VVV besteden tot 16% extra bij de lokale ondernemers. Ondanks het toenemende digitale belang, blijkt de grootste winst nog te zitten in een bezoek aan de VVV-vestiging. De VVV levert daarmee een belangrijke extra bijdrage aan de lokale gastvrijheidseconomie.

vvv-vestiging-almere-centrum

Een resultaat dat Nik Smit, directeur Almere City Marketing, niks verbaast:” We merken dat bezoekers meer activiteiten ondernemen in de stad als wij ze informeren over de vrijetijdsmogelijkheden in Almere. Ook blijkt dat hierdoor het herhaalbezoek omhoog gaat.” Conny Honing, vestigingsmanager van VVV Almere, vult aan:

We informeren niet alleen toeristen in onze VVV-vestiging maar ook online. De website heeft dit jaar al 200.000 unieke bezoekers getrokken waarvan 2/3 van buiten Almere afkomstig is. In de VVV-vestiging komen gemiddeld 3.000 bezoekers per maand.

De meerderheid van de Nederlanders heeft, zo blijkt uit het onderzoek, een groot vertrouwen in de VVV. Nik Smit:” Het is belangrijk om goede en betrouwbare informatie te bieden. Hoe beter je mensen informeert hoe meer ze gaan ontdekken. Dat is belangrijk, want bekend maakt bemind!” Conny Honing:” VVV Almere heeft de meest complete uitagenda van de stad. Op verschillende manieren informeren wij bezoekers én bewoners van Almere. Onder andere via folders in de winkel, de nieuwste VVV-app, social media, de UITpagina in de krant en de Almere CityGuide, waarvan we afgelopen jaar 40.000 exemplaren hebben verspreid in samenwerking met de OVSA.” Nik Smit: “De VVV draagt sterk bij aan een gezonde vrijetijdseconomie in Almere.”

Comments are closed.