2014 grootste investeringsjaar ooit van LEGOLAND® Billund

LEGOLAND investeert in 2014 tachtig miljoen Deense kronen, vooral aan uitbreiding van de overnachtingsmogelijkheden bij het park, zodat bezoekers meerdere dagen kunnen doorbrengen in familiepark LEGOLAND en in de rest van Zuid-Denemarken
legoland-hotel-piraat

Henrik Höhrmann, directeur van LEGOLAND:

In het hoogseizoen zijn de themakamers in Hotel LEGOLAND allemaal bezet. Daarom breiden we in 2014 uit met een nieuwe hotelvleugel. Tegelijkertijd lanceren we geheel nieuwe, gethematiseerde overnachtingsmogelijkheden in tent, caravan, kampeerhut en hostel via LEGOLAND Holiday Village. De nieuwe attractie in LEGOLAND is een unieke combinatie van een fascinerende reis door een interactieve LEGO wereld en een tocht in een zweefmachine, die zorgt voor zowel spanning als plezier

 

 

subtitel

Hotel LEGOLAND: nieuwe vleugel met 24 ridderkamers
Vanaf 2014 biedt Hotel LEGOLAND 24 nieuwe ridderkamers, naast de bestaande standaard kamers, de familiekamers met uitzicht op LEGOLAND en de themakamers in avonturen- en prinsessenstijl. De nieuwe vleugel zal klaar zijn bij de opening van het nieuwe seizoen. Met de uitbreiding wordt de kamercapaciteit met 12% verhoogd, tot in totaal 223 kamers. De hoteluitbreiding kost omgerekend zo’n 3,6 miljoen Euro. Het hotel met LEGO thema beschikt ook over speelruimtes en twee restaurants.

legoland-kamer-kinderen

LEGOLAND Holiday Village: camping en hostel in LEGO stijl

De uitbreiding van de verblijfsmogelijkheden rond LEGOLAND omvat ook de voormalige FDM Billund Camping en het hostel LEGOLAND Village. Deze hebben een omvangrijke renovatie ondergaan en zijn voorzien van het LEGO thema. Zo zijn er onder meer 44 piratenkamers in het hostel en 48 kampeerhutten in Wild West stijl en 25 gethematiseerde tenten op de camping. De renovatie en thematisering van LEGOLAND Holiday Village kost omgerekend circa 2,2 miljoen Euro.

Nieuwe attractie LEGOLAND 2014: Ghost – The Haunted House

De nieuwe attractie voor 2014 van familiepark LEGOLAND in het Deense Billund is Ghost – The Haunted House. Het nieuwe spookhuis is achthonderd vierkante meter, verdeeld over twee etages, en ligt aan de rand van LEGOREDO® Town. In het bijna verlaten goudzoekershuis bevinden zich meer dan 140 unieke LEGO modellen, speciaal ontworpen voor Ghost. Na een tocht door een 50 m² groot spiegeldoolhof bereiken bezoekers de kelder van het huis, waar ze plotseling deel uitmaken van een zweefexperiment, dat eindigt met een vrije val. Met het nieuwe spookhuis is een investering gemoeid van omgerekend zo’n 4,8 miljoen Euro.

Opening LEGOLAND seizoen 2014: 5 april

Het wereldberoemde familiepark LEGOLAND Billund opende in 1968 en bestaat inmiddels uit zo’n 55 attracties en zo’n 60 miljoen gekleurde LEGO steentjes. Ook zijn er diverse live shows, een bioscoop en de grootste LEGO winkel ter wereld. Het park opent op 5 april a.s. de deuren voor seizoen 2014.

LEGOLAND Billund Resort uitgebreid

Sinds 2013 maken de gemeenten Billund, Kolding en Vejle onderdeel uit van het LEGOLAND Billund Resort. Vanaf 2014 komt hier de gemeente Vejen bij. Het vakantieparadijs in het zuiden van Denemarken, op circa 700 kilometer van Utrecht, wordt verder gevormd door het nabijgelegen safaripark Givskud Zoo, het familiepark LEGOLAND, Hotel LEGOLAND en het vakantiepark Lalandia Billund, dat in 2009 opende en moderne vakantiehuizen biedt. LEGOLAND Holiday Village maakt vanaf 2014 ook onderdeel uit van het LEGOLAND Billund Resort. De toevoeging zorgt ervoor dat er nu ook mogelijkheden zijn voor een verblijf in LEGO stijl bij het beroemde pretpark in een andere prijsklasse dan wanneer men kiest voor een verblijf in het hotel of het vakantiepark. De capaciteit in het resort komt met de uitbreiding in 2014 op zo’n 10.000 bedden.

Comments are closed.