Nieuwe website frankrijk.nl gelanceerd

Dat leuke nieuwe hotelletje in Parijs waarover je onlangs gelezen hebt. Die te gekke glamping in de Dordogne als idee voor de volgende zomervakantie. Of dat perfecte restaurantje aan de Côte d’Azur dat je echt vooraf moet reserveren… Het is zo herkenbaar, tal van ideeën voor de volgende Frankrijkvakantie verdwijnen in stapels tijdschriften, overvolle prikborden en onvindbare notities. Deze frustratie ligt aan de basis van de creatie van frankrijk.nl, een gloednieuw webazine met originele reistips.
frankrijk-nl-website

Wegdroom-gevoel

frankrijk.nl combineert het prettige wegdroom-gevoel van een glossy reisblad met een praktische online verzameling van de leukste adresjes in Frankrijk. “Geen oubollige locaties of standaard toeristische informatie, op frankrijk.nl kun je rekenen op verrassende en eigentijdse inspiratie. Alle adressen zijn geselecteerd op sfeer, lifestyle en authenticiteit en het fijnste: je hebt ze altijd bij de hand,” aldus hoofdredacteur Nicky Bouwmeester.

 

 

Responsive website

frankrijk.nl is namelijk altijd en overal te raadplegen. Vóór, tijdens en na de reis. Op de computer, via smartphone of tablet. Handig is ook deinteractieve frankrijkmap, waarin je je favoriete artikelen opslaat. Elk adres wordt vervolgens automatisch op de kaart gezet.

Redactionele formule

frankrijk.nl heeft een redactionele formule. Het webazine inspireert met insidertips, reisreportages en interviews, aangedragen door ervaren reisreporters, gastbloggers, bijzondere Fransen en Nederlanders die een gebied goed kennen.
Er zijn vijf hoofdrubrieken;

  • Ontdekken
  • Zien&Doen
  • Slapen
  • Eten&Drinken
  • Ontmoeten

De artikelen kunnen direct worden gedeeld via social media (Twitter, Facebook en Pinterest).

Inspireren, delen en verbinden

frankrijk.nl is het initiatief van drie vrouwen met een passie voor Frankrijk. Josee Schouten (oprichter en uitgever) is voormalig mede-eigenaresse van Het Frankrijk Huis. Nicky Bouwmeester was tien jaar lang hoofdredacteur van En France magazine en houdt vanuit Parijs in de gaten wat er hip, bijzonder en nieuw is in Frankrijk. Carole Gölitz (marketing) is Française en als voormalig adjunct-directeur van Het Frans bureau voor Toerisme kent ze alle leuke plekken van het land.

“We willen graag de vriendin zijn die alvast een voorselectie heeft gemaakt van leuke reistips voor je volgende Frankrijktrip. Want dat is onze missie: inspireren, delen en verbinden

Comments are closed.