Indonesië ideale bestemming voor backpackers

ndonesië is voor backpackers eenvoudig te bereizen en budgetvriendelijk. Het klimaat is er gunstig en Indonesiërs staan internationaal bekend vanwege hun vriendelijkheid.
lombok-boot-zee

Grootste eilandenrijk ter wereld

Het grootste eilandenrijk ter wereld heeft van alles wel wat; van Sumatra (wildlife) en Java (cultuur) tot aan Sulawesi (natuur) en Bali (leisure). Kortom, ideaal voor backpackers. Het verkeersbureau van Indonesië selecteert 5 redenen waarom backpackers nu naar Indonesië moeten gaan.

 

 

Puur en onontdekt

Indonesië telt maar liefst 17.504 eilanden. Een groot deel van deze eilanden zijn nog niet ontdekt door het grote publiek. Denk aan nationale parken zoals het Tangkoko National Park in Noord-Sulawesi, waar het uiterst zeldzame tarsir aapje leeft. Zelfs op het populaire eiland Bali zijn nog steeds onbekende plekken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de vele secret beaches in het uiterste zuiden van Bali.

Budgetvriendelijk

Indonesië is geen dure vakantiebestemming. Zeker niet in vergelijking met de Verenigde Staten of Europa. Zo is reizen per taxi relatief goedkoop in de Gordel van Smaragd. Voor een nationale vlucht betaal je ongeveer 100 euro (afhankelijk van de afstand). Een goede maaltijd heb je voor 160.000 roepies, omgerekend een tientje. Overnachten in een goed hostel kan al vanaf 15 euro per nacht. En internet is in de meeste restaurants en hotels gewoon gratis te verkrijgen. Wel zo makkelijk.

Een rijke cultuur

Een goede beschrijving van de Indonesische cultuur in één alinea is eigenlijk onmogelijk. Elk eiland heeft zijn eigen cultuur en daaronder hangen weer verschillende subculturen. Van Javanen en Molukkers tot Batak (Sumatra) en Toraja (Zuid-Sulawesi). Van boeddhisten en hindoeisten tot aan moslims en christenen. Elk met haar eigen tradities en eetgewoonten. De vele tempels, kerken en moskeeën maken een indrukwekkende en onvergetelijke reis compleet.

Vriendelijke bevolking

Misschien wel het meest memorabele deel van een geslaagde reis is de mensen die je ontmoet. Indonesiërs zijn over het algemeen aardige en optimistische mensen, die graag contact leggen met reizigers. Indonesië wordt dan ook niet voor niets the smiling nation genoemd. Zin in een leuke avond? Dan legt een local je graag uit waar je moet zijn voor de beste feestjes.

Feestjes in overvloed

Indonesiërs houden wel van een feestje. Op Bali is bijna elke dag een traditionele feestdag en op Gili Trawangan is feesten de norm. De meeste grote steden zoals Jakarta en Makassar hebben bars en restaurants. Van karaokebars tot openluchtdiscotheken. Zin in een strandfeestje? Ook dan ga je naar Indonesië, want er zijn stranden genoeg. De fullmoonfeestjes zijn inmiddels internationaal bekend en een must-visit voor elke backpacker.

Comments are closed.