Valletta International Baroque Festival op Malta

Malta is in de maand januari gastheer voor een bijzonder festival. Op 10 januari start de tweede editie van het Valletta International Baroque Festival. Tot 26 januari vinden concerten plaats in verschillende culturele gebouwen in de hoofdstad van Malta, Valletta. Teatru Manoel, St John’s Co-Cathedral, President’s Palace en andere belangrijke gebouwen uit de barokperiode zijn het toepasselijke decor van dit evenement. Het festival zit bomvol muzikale hoogtepunten.
valletta-international-baroque-festival-2013

Succesvolle start

Het Valletta International Baroque Festival vond vorig jaar voor het eerst plaats. Met 6000 bezoekers was het direct een groot succes. Het festival is opgezet als viering van de barokke identiteit van Valletta. Tijdens het festival ben je getuige van zowel een lokale als een internationale sfeer. De artiesten komen voornamelijk uit Malta, maar er zijn ook internationale artiesten aanwezig uit onder andere Australië, Duitsland, Italië en Zuid-Afrika.

 

 

Het exceptionele programma

Het programma is van hoog kaliber en zorgt ervoor dat het festival de internationale status krijgt die het verdient. Het festival trapt af met Händel’s Messiah, waarin de zeer getalenteerde Gillian Zammit een glansrol heeft. Op de tweede dag van het festival wordt een bijzonder hoogtepunt gevierd; de wereldpremière van een unieke uitvoering van de opera Hippolyte et Aricie. Het jaar 2014 staat in het teken van het 250-jarige jubileum van de sterfdag van de bekende barok componist Jean-Philippe Rameau. Maar liefst vijf optredens van het Valletta International Baroque Festival staan in het teken van deze geroemde Franse componist.

Valletta, het perfecte decor

Valletta werd in 1565 gebouwd als fort en vestingstad maar is inmiddels uitgegroeid tot het culturele hart van Malta. Niet alleen de voorstellingen zorgen ervoor dat je terugkeert naar de 16e eeuw, ook de prachtige architectuur uit het baroktijdperk brengen je terug in de tijd. Valletta is door haar grote culturele waarde opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook is Valletta in 2018, samen met ons Nederlandse trots Leeuwarden, de Culturele hoofdstad van Europa.

Comments are closed.