Zuid-Tirol combineert culinair met wintersport

Het Italiaanse wintersportseizoen in Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, staat klaar om van start te gaan. Met diverse evenementen in het skigebied van Alta Badia kunnen wintersporters naar hartenlust genieten van al het moois wat het gebied te bieden heeft. Trotseer de indrukwekkende Gran Risa, verken de Dolomieten tijdens de Sellaronda of ga culinair genieten tijdens de Chef’s Cup.

.

Culinair genieten

Om elke dag fris op de ski’s te staan en van de besneeuwde hellingen af te suizen, is het belangrijk dat er goed gegeten wordt. Zuid-Tirol combineert wintersport met de culinaire hoogstandjes waar Italië zo bekend om staat. Niet alleen zijn er bij de pistes verschillende berghutjes te vinden waarin heerlijke vlees- en visgerechten en de welbekende apfelstrudel geserveerd worden, ook presenteert Alta Badia deze winter wederom ‘Slope Food’. Gerenommeerde koks bereiden voor de deelnemende berghutten een bijzonder gerecht, die als fingerfood genuttigd kan worden op de piste. Natuurlijk mogen de mooie Zuid-Tiroolse wijnen bij dit alles niet ontbreken.


Daarnaast wordt dit jaar van 19 januari tot en met 24 januari De Chef’s Cup gehouden. Dit was oorspronkelijk een idee van sterrenchef Norbert Niederkofler en was bedoeld om het vakmanschap van lokale koks die het eten in het skigebied zo uniek maken aan toeristen te laten zien. Tijdens dit culinaire evenement brengen nationale en internationale sterrenchefs het beste van de Italiaanse keuken samen in verrassende gerechten. Vijf dagen lang staat Alta Badia helemaal in het teken van heerlijk eten, Italiaanse tradities en liefdadigheid.

Gran Risa: een piste voor kampioenen

Wereldwijd maken de beste skiërs zich op voor de 28e editie van de wereldbeker reuzenslalom voor mannen. Op 22 december 2013 zullen ze de spectaculaire Gran Risa piste in het plaatsje La Villa trotseren tijdens de Audi Fis Ski World Cup, waarbij de winnaar zich meteen kwalificeert voor de internationale Alpine Skiing World Cup.

De zwarte piste Gran Risa met een hellingspercentage van 53% staat onder wedstrijdskiërs bekend als een piste die alleen door echte kampioenen getrotseerd kan worden. Maar ook voor ervaren skiërs is de afdaling zeer uitdagend. De spectaculaire piste is omringd door een bos van besneeuwde dennenbomen en biedt uitzicht op de indrukwekkende bergtoppen van het zonnige La Villa. Het prachtige landschap en de adrenaline bij het afdalen van de steile piste bezorgen skiërs een onvergetelijke ervaring.

Verken de Dolomieten tijdens de Sellaronda

Naast de wereldbeker en de culinaire Chef’s Cup biedt Alta Badia haar toeristen ook een van de mooiste skitochten van de Alpen: de Sellaronda, een tocht van 26 kilometer lang. De tocht neemt minimaal een dag in beslag en leidt toeristen door vier dalen: Val Gardena, Alta Badia, Val di Fassa en Arraba. Wat de Sellaronda zo bijzonder maakt is dat het in twee verschillende richtingen kan worden geskied.

Hoe ervaren skiërs ook zijn, in het zonnige Zuid-Tirol zullen ze zich zowel culinair als op de ski’s geen seconde vervelen.

Comments are closed.