Vueling is Regional Airline of the Year

Vueling is gisteren tijdens de CAPA World Aviation Summit 2013 in Amsterdam uitgeroepen tot de best presterende vliegtuigmaatschappij van Europa. De Spaanse vliegtuigmaatschappij won de ‘Regional Airline of the Year’ award. Het CAPA Centre for Aviation is een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksbureau gespecialiseerd in luchtvaart.
vueling

Snelle groei

“Vueling vervult een belangrijke rol door het hoge niveau van winstgevendheid en de snelle groei, ondanks de uitdagende lokale markt. Onder leiding van Alex Cruz heeft de maatschappij een baanbrekend hybride model ontwikkeld met innovatieve ondersteunde producten die worden gewaardeerd door de klant, zonder dat dit invloed heeft op de prijs. Deze innovaties worden ook door andere budgetmaatschappijen geïmplementeerd. Ten slotte creëert Vueling mogelijkheden door nieuwe basissen te openen in andere landen dan Spanje. De scherpe focus op kosten en groei zijn indrukwekkend”, aldus Peter Harbison, voorzitter van CAPA.

 

 

De belangrijkste onderdelen van ons succes zijn kostenbeheersing, innovatie op het gebied van opbrengst en een toegewijd team”

aldus Alex Cruz, voorzitter en CEO van Vueling. “Sinds de oprichting hebben we een sterke bedrijfscultuur en waarden. In ons team heerst een groot saamhorigheidsgevoel. Dit maakt ons nog sterker op een markt waar de concurrentie zeer hoog is.”

Trends in de zakelijke markt

De afgelopen jaren heeft Vueling als budgetmaatschappij de trend gezet op het gebied van initiatieven voor zakelijke reizigers. Zoals de complete integratie van het Global Distribution System (GDS) dat voornamelijk gebruikt wordt door reisbureaus, codeshare overeenkomsten met andere luchtvaartmaatschappijen, aansluitende vluchten via de basis in Barcelona en de lancering van de nieuwe ‘Excellence’ businessclass voor zakelijke reizigers met services als priority boarding, volledige catering en ‘fast track’ op het vliegveld.

Naast de services voor zakelijke reizigers heeft Vueling een aantal revolutionaire, andere initiatieven geïntroduceerd. Waaronder de mogelijkheid om de prijs van een vlucht 24 uur vast te zetten, ‘lock your fair’. Een functie die later werd geïmplementeerd door andere luchtvaartmaatschappijen.

Over de CAPA Aviation Awards for Excellence

De CAPA Aviation Awards for Excellence worden toegekend aan luchtvaartmaatschappijen, vliegvelden en leveranciers. Winnaars moeten niet alleen succesvol zijn, maar ook leiderschap tonen en laten zien dat ze zich aan kunnen passen aan een nieuwe omgeving. De jury bestaat uit de vertegenwoordigers van verschillende regio’s.

Comments are closed.