Malta Verkeersbureau decor kerstexpositie

Van 16 december tot 5 januari is het hoofdkantoor van Malta Tourism Authority in Valletta het decor voor een kerstexpositie. Bezoekers kunnen dagelijks een flinke portie kerstsfeer beleven in het prachtige middeleeuwse gebouw van Malta Tourism Authority in de Auberge d’Italie. Er worden verschillende kerststallen en kunstvoorwerpen tentoongesteld. De toegang is natuurlijk gratis.
kerst-malta

Al vaker decor geweest voor kerstexpositie

Het pand van Malta Tourism Authority is vaker het decor geweest voor kerstexposities. Het is sinds het begin van de 17e eeuw een Maltese traditie om grote kerststallen te maken, die veelal buiten tentoongesteld worden. De kerststallen worden gemaakt van uiteenlopende materialen, van papier-maché, tot hout en van karton tot struisvogeleischalen. Naast de kerststallen worden de bezoekers verrast door de unieke en eigenzinnige kunstvoorwerpen die er te zien zijn. Ook deze kunstvoorwerpen staan volledig in het thema van Kerst. De kunstvoorwerpen worden gemaakt van ongebruikelijke materialen en tonen daarmee de enorme creativiteit van de kunstenaars. Bekijk de glas-in-lood panelen van Maria en baby Jezus, beelden en Bethlehem in een glazen fles met eigen ogen. Voor toeristische informatie zit je gelijk op het goede adres, ook het lokale verkeersbureau zit in de Auberge d’Italie.

 

 

Kerstmis wordt in, overwegend Katholiek, Malta groots gevierd met veel versieringen en evenementen. Dat de kans op sneeuw nihil is doet niks af aan de ultieme kerstsfeer die er heerst. In St John’s Co-Cathedral in Valletta vindt een speciale kerstdienst plaats, compleet met kerstliederen bij kaarslicht. Een hoogtepunt tijdens de feestdagen is het jaarlijkse pantomime, dat gehouden wordt in het Manoel Theatre. Ben je rondom de kerstperiode in Malta dan moet je zeker een bezoek brengen aan de levende kerststal, Ghajnsielem in Gozo. Malta is de ideale bestemming om lekker te gaan kerstshoppen. Er zijn verschillende kerstmarkten waar je je helemaal uit kan leven. Ga naar Perfect Christmas Gift Fair of ontdek de Malta Artisan Fair en geniet al struinend door de kerstmarkten en de versierde straten van Malta van een heerlijke pastizzi of een qaghaq tal-ghasel (deegring met honing).

Comments are closed.