200.000 bezoekers Drents Museum

Op donderdag 21 november, heeft het Drents Museum de 200.000ste bezoeker van 2013 verwelkomd. Dhr. Y. Reitsema uit Doezum werd door directeur Annabelle Birnie van het Drents Museum en gedeputeerde Henk van de Boer van Cultuur in het zonnetje gezet. Na het uitzonderlijk succesvolle jaar 2008, toen het Terracottaleger van Xi’an in het Drents Museum te zien was, stevent het Drents Museum met deze cijfers af op het hoogste bezoekersaantal sinds 2008. Meneer Reitsema en zijn vrouw ontvingen een mooie bos bloemen en het boek behorend bij de tentoonstelling De Dode Zeerollen. Het echtpaar Reitsema vierde hun 50-jarige huwelijksdag in het museum.

Foto: JAV Media

Foto: JAV Media

De Dode Zeerollen

Het recordaantal bezoekers is vooral te danken aan de succesvolle tentoonstelling De Dode Zeerollen die nog tot en met 5 januari 2014 te zien is. Inmiddels bezochten meer dan 100.000 mensen de wereldberoemde rollen en objecten uit ondermeer het oude Judea, Jeruzalem en de grotten van Qumran. Ruim 70 procent van de bezoekers komt speciaal voor De Dode Zeerollen naar Assen. Naast de drie Noordelijke provincies reizen vooral bezoekers uit Gelderland, Zuid- en Noord-Holland naar ons museum. Meer dan 80 procent waardeert De Dode Zeerollen als zeer goed en geeft aan dat ze de tentoonstelling gaat aanbevelen aan anderen.

2014: opnieuw toptentoonstellingen

Mummies en Malevich zijn voor 2014 dé grote publiekstrekkers van het Drents Museum. Met 60 mensen- en dierenmummies uit alle hoeken van de wereld haalt het Drents Museum een bijzondere tentoonstelling naar Assen. Nooit eerder kwamen in Nederland zo veel verschillende mummies bij elkaar. Daarnaast zijn we trots op een bijzondere solotentoonstelling van de belangrijkste Russische kunstenaar uit de eerste helft van de 20ste eeuw: Kazimir Malevich (1878-1935). Vanaf eind 2014 is een topcollectie van 60 originele schilderijen te zien, allen afkomstig van het State Russian Museum in St. Petersburg. De nadruk van deze tentoonstelling ligt op het figuratieve werk van Malevich, dat hij vanaf 1928 tot zijn dood in 1935 maakte.

Comments are closed.