Finnair en UNICEF werken samen voor Azië

In aanloop naar de feestdagen werkt Finnair weer samen met UNICEF aan het ‘Change for Good’ initiatief. Dit jaar gaat de opbrengst van de collectes op internationale vluchten naar het UNICEF ‘Scholen voor Azië’ programma. Doel van dit programma is het aanbieden van kwalitatieve basiseducatie aan kinderen in 11 Aziatische landen. Er wordt speciale aandacht geschonken aan kwetsbare kinderen die in extreem arme en afgelegen gebieden wonen.

finnair-unicef-samenwerking

Geld doneren

De collecte periode begint vandaag en duurt tot 5 januari 2014. Tijdens deze periode kunnen passagiers geld doneren in elke valuta en van elke gewenste waarde. Ook klein muntgeld is welkom. Passagiers kunnen hun bijdrage in de speciale enveloppen doneren die in de vliegtuigstoel zakken te vinden zijn. Het cabinepersoneel haalt de enveloppen op tijdens de vlucht en levert ze af bij UNICEF.

‘Vorig jaar hebben onze passagiers bijna €70.000 opgehaald voor het Scholen voor Azië programma,’ zegt Arja Suominen, SVP Corporate Communications and Corporate Responsibility. ‘We hopen dat ook dit jaar onze passagiers dit goede doel zullen omarmen door bij te dragen aan het verbeteren van educatie wereldwijd. UNICEF is onze oudste partner en bij Finnair waarderen we het werk van UNICEF voor kinderen zeer.’

Gedurende het hele jaar kunnen Finnair Plus kaarthouders hun punten doneren aan het Finse Comité voor UNICEF en op de luchthaven van Helsinki staan collecteboxen waar men los wisselgeld in kan doneren.

Over Finnair

Finnair viert dit jaar haar 90e verjaardag en is gespecialiseerd in snelle verbindingen tussen Europa en Azië via Helsinki. De luchtvaartmaatschappij vervoert jaarlijks meer dan acht miljoen passagiers en verbindt 13 steden in Azië met ruim 60 bestemmingen in Europa. Finnair is een pionier op het gebied van duurzaam vliegen, opereert met een jonge, moderne vloot en is de eerste luchtvaartmaatschappij die benoemd is tot de Leadership Index van het wereldwijde Carbon Disclosure Project. Finnair heeft, als enige Nordic luchtvaartmaatschappij met een viersterren Skytrax kwalificatie, al vier jaar op rij de World Airline Award gewonnen voor Best Airline Northern Europe. Finnair is lid van oneworld alliance; de alliantie waarin ’s werelds meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigd zijn. Zij bieden de beste service en gemak aan frequent flyers.

Comments are closed.