Duizend verlichte kerstbomen in Tivoli

Het grote en populaire gezinspark Tivoli in het centrum van Kopenhagen is al vanaf 15 november een groots Winter Wonderland en blijft dat tot en met 31 december. Het is voor de 20e keer dat het 170 jaar oude amusementspark Tivoli haar poorten ook in de winter opent. Het hele park is tijdens Winter Wonderland sprookjesachtig versierd met geraffineerde ornamenten en voorzien van duizenden lichtjes. In totaal zijn zo’n duizend verlichte kerstbomen in het park te bewonderen.

kerstmark-tivoli-denemarken

Tivoli

Er is een Noord-Europees dorp in het park ingericht, waar de Kerstman temidden van zijn kabouters is te vinden, met wie bezoekers desgewenst op de foto kunnen. Er zijn in het dorp veel kraampjes en winkeltjes, onder andere met gebreide artikelen en kerstdecoraties. Een publiekstrekker in Denemarken is ook dit jaar weer de Tivoli-versie van de bekende Basilius kathedraal in Moskou op het grote Russische plein. In de kathedraal worden traditionele æbleskiver verkocht, typisch Deens appelgebak dat met kerst veel wordt gegeten. De talrijke restaurants in Tivoli zijn geopend en serveren de geliefde julefrokost (kerstlunch). Ook open zijn 32 van Tivoli’s veelbesproken attracties. In de genoemde kerstperiode is Tivoli toegankelijk van 11-22 uur.

Meer informatie: Tivoli A/S, Vesterbrogade 3, DK-1630 Kopenhagen V., T +45 3315 1001, info@tivoli.dk en tivoli.dk. Zie ook visitdenmark.nl/nl/kerst

Comments are closed.